Bartın’da Engelliler Haftası Yürüyüşü

Bartın’da Engelliler Haftası Yürüyüşü

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlamaları kapsamında Bartın’da yürüyüş düzenlendi.Bartın’da ’10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ kutlamaları Türkiye Engelliler Derneği tarafından yapılan yürüyüşle başlad...

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlamaları kapsamında Bartın’da yürüyüş düzenlendi.

Bartın’da ’10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ kutlamaları Türkiye Engelliler Derneği tarafından yapılan yürüyüşle başladı. Kutlama kapsamında Bartın yukarı çarşı mevkiinde toplanan dernek üyeleri Cumhuriyet meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve engellilerle birlikte engelli aileleri katıldı. Yürüyüş sonrası Cumhuriyet alanında bulunan Atatürk anıtına dernek tarafından çelenk sunumu yapıldı.

Engellilerin çözüm bekleyen sorunlarının bulunduğunu ve sorunlara acil çözüm beklediklerini söyleyen Türkiye Engelliler Derneği Bartın Şube Başkanı Ferit Kurulan yaptığı açıklamada, "Özetle insanca ve onurlu bir yaşam istiyoruz. Devletimiz Anayasa, uluslararası sözleşmeler ve yasalarla bunları yapmayı üstlendi. Bunlar iktidarda kim olursa olsun yapmakla yükümlü ve sorumlu olduğunuz görevleriniz. İktidarda veya muhalefette olsun tüm siyasi partiler olarak takip etmek ve uygulanması için çaba sarf etmek zorunda olduğunuz sorumluluklarınız. Biz sizlerden yalnızca görevinizi yapmanızı, sorumluluk içinde hareket etmenizi bekliyoruz. Hukuka, kurallara, standartlara uyun, uyulmasını sağlayın diyoruz. Engelsiz bir dünya yaratmanın mümkün olduğunu biliyoruz. Ülkemizdeki engellerin kaldırılması için her vatandaşımızı, her milletvekili adayımızı desteğe ve etkin katılıma davet eder her sağlam bireyin bir engelli adayı olduğunu unutulmamasını bir kez daha hatırlatır engelliler haftasını kutlar saygılar sunarım" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.