Başbakan Davutoğlu: "Al Bayrağımız Tevhidin Sembolü"

Başbakan Davutoğlu: "Al Bayrağımız Tevhidin Sembolü"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Süleyman Şah’ın huzurunda divan durduklarını ifade ederek, “İşte bizim siyasi anlayışımızda tarihi bir derinlik vardır. Sultan Alparslan vardır, Sül...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Süleyman Şah’ın huzurunda divan durduklarını ifade ederek, “İşte bizim siyasi anlayışımızda tarihi bir derinlik vardır. Sultan Alparslan vardır, Süleyman Şah vardır, Fatih Sultan Mehmet Han vardır” dedi.

HDP’yi eleştiren Davutoğlu, şunları söyledi: "Bunlara söyleyin, dalgalandırmadıkları al bayrak var ya, bu bayrağın, tevhidin sembolü olduğunu vurgulayın."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Süleyman Şah türbesinin bizim mimarimiz şeklinde yapılması hususunda talimat verdiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Suriye toprakları içinde Süleyman Şah’ın mekanında bu al bayrak ebediyete kadar dalgalanacak. Berfo Ana, 12 Eylül döneminde oğlu Cemil hapishaneye alınmıştı. Berfo ana onu bir daha göremedi. 12 Eylül rejiminin kalıntılarını kim temizledi? İşkenceler altında ölenlerden sonra Türkiye’de işkenceyi tümüyle kim kaldırdı? 12 Eylül’ün yasaklarını kim kaldırdı? Başörtü yasağını kim bitirdi?, 12 Eylül döneminin kalıntılarını kim temizledi? 12 Eylül’ün yasaklarını kim kaldırdı? Biz 1980’den 2002’ye kadar birçok alanda halkı kıskaca almış yasakları kaldırdık. Kürtçe üzerindeki yasakları, Türkiye’de Türk, Kürt, Alevi ve Sünni vatandaşları kim eşit kıldı?, oynanan büyük oyunu görün. Allah da millet de şahit biz her yerde aynı dili konuşuyor aynı şeyi söylüyoruz ama bir de diğer partilere bakın mesela HDP Eşbaşkanı’na bakın HDP Eşbaşkanı derken hem Demirtaş’ı hem de Kılıçdaroğlu’nu kastettim neden biliyor musunuz? CHP döneminde tek parti döneminde Süleyman Şah’ın türbedarına maaş ödenmesi gerektiğinde CHP yönetimi ne dedi biliyor musunuz? ’Türbeler biz de yasaktır maaş ödenmez’ dedi. CHP zihniyeti bu HDP farklı mı? bakıyorsunuz Diyanet’i kapatacağım diyor. Diyaneti kapatacağım diyenin Şanlıurfa’ya gelmeye yüzü olur mu? Birileri çıkıyor biz Türkleri temsil ediyoruz diyor bir diğeri Kürtleri temsil ediyoruz diyor bir diğeri Alevileri temsil etme peşinde biz herkesi temsil ediyoruz. Biliyorsunuz ’Hoca’ en sevdiğim unvandır ama bu ’Hoca’ unvanı en çok Şanlıurfalıların ağzına yakışıyor.”

MİLLETE SAYGI DUYUN

HDP’liler geldiğinde söyleyin bu gururla dalgalandırmadıkları al bayrak varya tevhidin sembolü olduğunu vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu al bayraktaki hilal var ya Türklerin, Kürtlerin saygı duyduğu tevhidin sembolüdür. Önce millete saygı duy sonra tevhide inanca saygı duy sonra gel diyecek misiniz?"

Davutoğlu, konuşmasında bir anneden bahsedeceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatice Bilgen, 29 Ekim 2011’de teröristler Bingöl’de bir intihar bombacısıyla çocukların üzerine yürüdüğünde ve orada çocukları patlatacakken bir kahraman kadın bir kahraman Kürt kadını o çocukları kurtarmak için kendisi şehit oldu. Bacılarım kardeşlerim, Hatice Bilgen için Şanlıurfa’dan bir Fatiha okuyalım o mübarek kadının 3 çocuğu yetim kaldı. Düşünün bir anne 3 çocuğunu öksüz bıraktı ne mübarek bir kadındır ki o çocukların kurtulması için kendi çocuklarını yetim bıraktı. Bingöl’e geldiğimde HDP’ye seslendim dedim ki; ’Gelin Hatice Bilgen’in hatırasına sahip çıkalım barış olsun kardeşlik olsun bir daha hiç bir annenin yüreğine ateş düşmesin’. Ama Demirtaş, Hatice Bilgen’den bahsetmedi. Yine bir Diyarbakır annesi Güleser Toy, beni ziyaret etti, inşallah oğlunu sana getireceğiz dedik, Ramazan Toy’un düğününü yaptık. Biz çocuklarımızı dağlarda değil düğünlerde görmek istiyoruz. Anneler, bacılar şehit anneler ile Diyarbakır anneleri omuz omuza teröre karşı dimdik duracağız. Bir anneden daha bahsetmek istiyorum bir Suriyeli muhacir anne Ümmi Akil, oğullarını Esad rejimine şehit vermiş. Gaziantep’e geldi orada dedi ki evlatlarımı ve eşimi şehit verdim ama Türkiye Cumhuriyeti’nin merhametine sığındım’ ve ağlar."

Kılıçdaroğlu’nun "Bu Suriyelileri geri göndereceğiz" dediğini anlatan Davutoğlu, şunları söyledi: "Bilmiyor ki ben Eşme köyündeydim, Eşme köyünün bir tarafı Suriye bir tarafı Türkiye, siz amca çocuklarını geri mi vereceksiniz? 6-7 Ekim olaylarında Kobani sebebiyle Türkiye’yi kana bulamak isteyen HDP’lilere sorma vaktidir, niye Kılıçdaroğlu’na biz kardeşlerimizi vermeyiz demiyorsunuz? Anaların gözlerinden yaş damlamasın. Ta ki Anadolu’nun çocukları birbirine kıymasın. Anadolu ağlamasın. MHP lideri der ki Türkmenlere kapıyı açalım, HDP lideri der ki sadece Kürtlere açalım, biz Türk, Kürt herkese kollarımızı açıyoruz."

HDP ile CHP’nin aynı zihniyet olduğunu anlatan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İkisi de Esad’ın Türkiye temsilcileri ama biz Kürtlere de, Araplara da herkese kollarımızı açtık. 2001 yılında Türkiye Cumhuriyeti kendi vatandaşına bakamaz durumdaydı. Şimdi mazlumlara kucak açan bir Türkiye Cumhuriyeti var. Şanlıurfa’ya 25 milyar liralık yatırım yapıldı. Şanlıurfa’ya yapılan derslik sayısı 11.441. Türkiye’de en çok derslik yapılan il Şanlıurfa oldu sadece bununla sınırlı kalmadık. Çocukların okula gidebilmesi için annelerin hesabına her ay 50 TL, kız çocukları için 60 TL şartlı yardım yaptık.Bütün Şanlıurfa’da biz iktidara geldiğimiz de sadece 5 ambulans vardı şimdi 65 ambulans var. Bugün Anneler Günü sadece Urfa’da eşi vefat eden kadınlarımıza iki ayda bir 500 lira veriyoruz. Başbakan olarak Süleyman Şahı ziyaretimiz tarihe geçti. Türkiye’de artık anneler ağlamasın. Şehit evlerine acı girmesin. Dağlara çıkarılan Diyarbakır anneleri ağlamasın. Suriye anneleri ağlamasın, Hz. İbrahim’in şehrinden sesleniyoruz. Allah’ım, bize annelerin ağlamaması için kudret ver. “

HDP’YE DERS VERİN

Davutoğlu, Şanlıurfa ile Konya’yı hızlı trenle birbirine bağlayacaklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hızlı tren buraya gelecek ve Habur’a kadar gidecek. AK Parti’ye tekrar güç verecek misiniz? Tekrar milli irade diyecek misiniz? 25 milyarlık yatırım yapıldı Şanlıurfa’ya, çocuklarımızın okuması için annelerin hesabına 50 lira kız çocuklar için 60 lira yardım yaptık. Şanlıurfa’da sadece 5 ambulans vardı şimdi 65 ambulans var. Kadınlarımıza yaptığımız hizmetleri biliyorsunuz eşi vefat eden Urfa’da 10 bin kadına maaş bağlandı. Bir CHP’li bunlar Suriye’ye girecek dedi evet girdik Başbakan olarak Suriye’ye girdim. CHP’ye bir ders verecek misiniz, HDP’ye ders verecek misiniz? Her anneye ilk çocuk için 300 ikinci çocuk için 400 üçüncü çocuk için 600 lira vereceğiz. Pamuk pirim desteği olarak 430 milyon ödeyeceğiz bu ay inşallah. Nisibi köprüsü açılıyor inşallah Siverek ve Kahta buluşmuş olacak. Suruç ovası sulama projesi yarın devreye giriyor inşallah. Bin 700 yataklı şehir hastanesi kısa zamanda yapılacak inşallah. Bugün TSK ve Milli Savunma Bakanımız ile konuştum Şanlıurfa merkezindeki ordu şehir dışına çıkarılacak.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.