Başbakan Davutoğlu: “Bizim Büyük Türkiye İdealimiz Ambalajlanmayacak Kadar Büyük’’

Başbakan Davutoğlu: “Bizim Büyük Türkiye İdealimiz Ambalajlanmayacak Kadar Büyük’’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Nerede bir zulüm ve adaletsizlik varsa orada Türkiye Cumhuriyeti devleti olacak’’ dedi.Başbakan Davutoğlu, Sakarya’da düzenlenen miting için helikopterle Atatürk Stadyumu’na...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Nerede bir zulüm ve adaletsizlik varsa orada Türkiye Cumhuriyeti devleti olacak’’ dedi.

Başbakan Davutoğlu, Sakarya’da düzenlenen miting için helikopterle Atatürk Stadyumu’na geldi. Başbakan Davutoğlu’nu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, milletvekilleri ve milletvekili adayları karşıladı. Geniş güvenlik önlemleri altında vatandaşları selamlayarak Kent Meydanı’ndaki miting alanına gelen Başbakan Davutoğlu, “Birileri şimdi coğrafyayı yeni yeni keşfediyor. Millet dava ümmet bize emanet, sandık da size emanet. 7 Haziran’da emanete sahip çıkacağız. Sakarya Nehri’nin akması gibi Sakarya da sandıklara akıp 7’de 7 diyecek. 7 Haziran’da 7 güzel insan size emanet. Kılıçdaroğlu coğrafyayı yeni keşfediyor. Bizim yıllarca dava aşkıyla söylediğimiz merkez ülke Türkiye kavramını almış yeni bir çerçevede sunmaya çalışıyor. Hani ambalaj sektörünü getirecek ya yeni ambalajla sunmaya çalışıyor. Bizim Türkiye idealimiz ambalajlanmayacak kadar büyüktür. Ona sorsalar abi derya sıri derya nerde deseler önce derya ne, sıri ne onu sorar. Biz ise Semerkand’da ya da Saraybosna’yla uyanırız. Aramızdaki fark bu. Orhun Anıtları’na kadar büyük Orta Asya’da biz vardık. Bakın milliyetçilik iddiasındaki MHP 1999’dan 2002’ye kadar koalisyon ortağı olarak iktidarda kaldı ama tek bir çivi çakmadılar. Tuna’nın kardeşlerine, Sakarya’nın kardeşlerine tek bir çivi çakmadılar. Bütün o bölgeleri biz ihya ettik. Macaristan’a son ziyaretimde Sakarya’nın kardeş Tuna’nın kenarında Gülbaba var. Gülbaba’yı tamir ettiriyoruz. Ta ki Sakarya’dan Tuna’ya bir selam olsun diye. Bakın onlarla aramızdaki fark bu. Sakarya’nın kardeşi, cömert ilin kenarında oradaki kardeşlerimize karşı darbe yapıldı, seçilmiş cumhurbaşkanı idama mahkum oldu. Türkiye’deki darbeciler onlara elçi gönderdiler. Kılıçdaroğlu bize Mısır’da niye büyükelçimiz yok diye soruyor. Niye biliyor musun, Sakarya’nın kardeşi Nil Nehri’nin çocuklarına zulmeden bir iktidar var da ondan. Nerede yardıma muhtaç, nerede ellerini göğe açmış bir insan varsa orada Türkiye Cumhuriyeti olacak’’ dedi.

“BİZİM 13 YILLIK İKTİDARIMIZLA MERKEZ YAPTIĞIMIZ TÜRKİYE’NİN COĞRAFYASINI YENİ KEŞFEDİYORLAR”

Muhalefete yüklenen Başbakan Davutoğlu, “Siz iyi talebelersiniz, sizinle varız. Birde tembel talebeler var Kılıçdaroğlu gibi. Stratejik derinliği almış merkez ülke diye dolaşıyor. Ama onu da kitabın arka kapağından okumuş. Kitaba tersten başladığı için yavaş yavaş öğreniyor. Kitap okuduğundan bile şüpheliyim. Merdivene tersten binen adam kitabı da tersten okur. Bahçeli de aynı. Kitap okumayandan hiçbir şey olmaz. Bizim 13 yıllık iktidarımızla merkez yaptığımız Türkiye’nin coğrafyasını yeni keşfediyorlar’’ diye konuştu.

Çerkez sürgünün yıl dönümünü anan Davutoğlu, “Bu hafta 21 Mayıs’ta Çerkez sürgününün yıl dönümüydü. Bir kez daha Kafkasya’ya selam ediyoruz. Şamil’in torunlarına selam ediyoruz’’ dedi.

Konuşması sırasında Mursi’ye selam gönderen Başbakan Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu Sisi’ye selam gönderir, İsrail’e, Esed’e selam gönderir. Oradaki zulümleri görmeden bize buralarda neden büyükelçimiz yok der. Mescidi Aksa ne demek bilmediği için İsrail ile neden dost değiliz der. Mescidi Aksa’ya postallarıyla girenlerle biz dost olmayız. Birisi de çıkmış ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır’ dedi. Siz bunlara bir ders vereceksiniz. Sizler dava emanetini üstlenerek Sakarya destanını öğreteceksiniz. İnşallah hepsi buraya geldiklerinde onlara Sakarya destanı ne demektir öğretin’’ ifadelerini kullandı.

“ÜZERİNDE KONUŞTUĞU MEYDANI BİLMEYEN ADAMDAN BAŞBAKAN ÇIKAR MI?”

“1999 yılında yüreğimizi yakan Sakarya depremi olduğunda öyle bir ülke vardı ki’’ diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ankara’daki Başbakan o gün Sakarya’ya gelememişti. O günleri hatırlarım hala. 28 Şubat bir yanda, depremin acısı bir yanda, IMF kapısındaki Türkiye bir yanda, kendi silahını yapamayan Türkiye bir yanda. Tam anlamıyla hasta adam olarak anılan bir Türkiye ile karşı karşıyaydık. Dün Sayın Cumhurbaşkanımızla Ordu-Giresun Havaalanı’nı açtık. Ankara’dan Sakarya’ya başbakanlarının gelemediği Türkiye’den şimdi denizin ortasına havalimanı yapan Türkiye var. Eğer Ordu’da, Giresun’da havaalanı karada yoksa suyla barışır, suyun üzerinde havalimanı yaparız. Biz Fatih’in torunlarıyız. Hem yaptıklarımızı hem de yapacaklarımızı bir hatırlatalım da bunlar 12 yılda ne yaptınız dediğinde bir karne çıkaralım. Bunların Türkiye’de dikecek bir ağacı yok. Kılıçdaroğlu mahalli seçimlerde geldiğinde adayını tanıtırken bu meydanın altına otopark yapacağım demiş. Halbuki 2007’de Sayın Başbakanımız zaten orada otoparkı açmış. Üzerinde konuştuğu meydanı bilmeyen adamdan başbakan çıkar mı?’’

“NEYİ ALIRSANIZ ALIN DÜNYANIN YA EN BÜYÜĞÜNÜ YAPIYORUZ YA DA İLK ÜÇÜNE GİRİYORUZ”

Türkiye’nin devler liginde olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu ve Bahçeli bilmez ama biz İstanbul’u ve Türkiye’yi avucumuzun içi gibi biliriz. Dünyanın en büyük havalimanını, dünyanın en uzun Kuleli köprüsünü ve dünyanın ilk 3 katlı deniz altından geçecek tünelini biz yapıyoruz şu an. İlk defa Avrupa ve Asya’yı yer altından bağlayan Marmaray’ı açtık, şimdi de Avrasya tünelini açıyoruz. İzmit’e geldiğinizde dünyanın en uzun 4. asma köprüsünü de İzmit Körfezi’nde yapıyoruz. Eskiden Türkiye’de kendisiyle yarışan projeler olmazdı, şimdi dünyanın en büyük projelerini yapıyoruz. Oradan Sakarya’ya gelelim. 2002’de acılı depremin ardından Sakarya’nın YHT şehri olacağını hayal edebilir miydiniz? Hadi siz o acıyla düşünemezdiniz peki o dönemin MHP Ulaştırma Bakanına böyle bir proje var diyorlar. Bunu biz görmeyiz, çocuklarımız da görmez, belki torunlarımız diye cevap veriyor. Kılıçdaroğlu’na, Bahçeli’ye, Demirtaş’a, anlamazlar ama sormak lazım. Yüksek Hızlı Treni kim gösterdi? Üçüne de hediye bilet göndereceğim. İstanbul’dan bin, Ankara’ya kadar hızlı trenle gel diyeceğim. AK Parti ne yapıyor bir görsünler. Bütün bunlar 2053’te gençlere yükselen bir cihan devleti bırakmak için yaptığımız işler. Bunlar mega proje ne demek bilmediklerinden öğrensinler diye. Çanakkale’ye şu anda Çanakkale köprüsünü yapıyoruz. Dünyanın en geniş açıklığına sahip köprüsünü Çanakkale’ye inşa ediyoruz. Dünya birincisiyiz, dünya birincisi. Ovit tüneli dünyanın ikinci büyük çift tüneli. Neyi alırsanız alın dünyanın ya en büyüğünü yapıyoruz ya da ilk üçüne giriyoruz. Biz devler ligindeyiz. Kılıçdaroğlu ise diğerleri ise cüce projelerle uğraşıyorlar’’ dedi.

Gençlere müjde veren Başbakan Davutoğlu, “Gençlerin dünyayı gezip görmeleri için 12 ile 25 yaş arası gençlere Türk Hava Yolları biletleri yüzde 30 indirimli olacak’’ diye konuştu.

Ankara-İstanbul arasını hızlı trenle 1,5 saate düşüreceklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Yeni bir proje geliştiriyoruz. Ankara-İstanbul arası 3.5 saate düşmüştü. Şimdi geliştirdiğimiz yeni proje ile 1.5 saate düşecek. Sakarya’dan İstanbul’a, Ankara’ya, Eskişehir’e saatlik ziyaretler yapılabilecek. Sakarya bu bölgenin tren üssü olacak. Şimdi bir müjde daha iletmek istiyorum, Karasu limanını yapıyoruz. Karasu ile Sakarya arasındaki hatta da tren bağlantısını kuracağız. Ayrıca Adapazarı ile Arifiye arasındaki tren hattını yerin altına çekip şehir trafiğini de rahatlatacağız. Sakarya’da 2002’de sadece 9 ambulans varmış, şimdi 48 ambulans var. Son 12 yılda 737 hastane yaptık. Bin 737 birinci derece sağlık tesisi kurduk. Şimdi şehir hastaneleri kuruyoruz. Sakarya’ya da bin yataklı bir hastane için çalışmaları yürütüyoruz. Şifa diyarı Sakarya eğitimde de, sağlıkta da en iyisini gerçekleştirecek ve en güzeline sahip olacak. Ayrıca bin kişilik bir öğrenci yurdunu da inşallah Sakarya’da hizmete açacağız. Bu şaşkınlara 7 Haziran’da bir ders verelim. Bunlara şimdi bir de paralel çetesi eklendi. DHKP-C’si, Kandil’i eklendi. Bunlar 4 yanlıştı, şimdi daha da artıyor. 4 yanlış bir araya gelip AK Parti’yi götürmek istiyor. Elif gibi doğru AK Parti ile CHP’yi, MHP’yi, HDP’yi, paralel çeteyi 7 Haziran’da tarihe gömelim’’ dedi.

Başbakan Davutoğlu, Sakarya milletvekili adaylarını tanıttıktan sonra mitinge son verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.