“Başka Hayatlar” İstanbul’a taşındı

“Başka Hayatlar” İstanbul’a taşındı

8 Kasım'a kadar sürecek olan uluslararası fotoğraf festivali Fotoİstanbul Beşiktaş dünyadan hikayeleri İstanbul'a taşıyor

Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, başladı. Beşiktaş Barbaros Meydanı, Beşiktaş Demokrasi Parkı, Ortaköy Yetimhanesi ve Ortaköy Kültür Merkezi’nde yer alacak festival; ABD, Asya, Avrupa ve Türkiye’den 60’a yakın sanatçıyı bir araya getiriyor. Fotoİstanbul, 8 Kasım’a kadar dünyadan hikâyeleri İstanbul’a taşıyor. 

Bu yılki teması “Başka Hayatlar” olan Fotoİstanbul; yaşayan en önemli fotoğraf sanatçılarından biri olan Joseph Koudelka başta olmak üzere, Anders Petersen, Atta Kim ve Stanley Greene gibi dünyaca ünlü isimlerin de yer aldığı 20’ye yakın yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlıyor. Festivalde Türkiye’den ise, aralarında Sıtkı Kösemen, Haluk Çobanoğlu, Laleper Aytek, Kürşat Bayhan, Meltem Işık ve Cemre Yeşil gibi isimlerin bulunduğu 25 fotoğraf sanatçısı yer alıyor. 

Bu yıl “Ustalara Saygı” etkinliği çerçevesinde Ara Güler’e özel bir bölüm hazırlayan Fotoİstanbul, ustanın bugüne kadar görülmemiş fotoğrafl arının da yer alacağı kapsamlı serginin yanı sıra Ara Güler fotoğrafı üzerine bir panel düzenliyor. Yine bu çerçevede fotoğraf tarihinin akışını değiştiren Amerikalı fotoğrafçı Robert Frank’in çalışmalarını yansıtan önemli bir sergi, Fotoİstanbul’da özel bir bölümde fotoğrafseverlerin beğenisine sunuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.