Başkan Akın, Hocalı Katliamı ve Çakıroğlu’nu unutmadı

Başkan Akın, Hocalı Katliamı ve Çakıroğlu’nu unutmadı

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Hocalı katliamının yıl dönümü ve Ege Üniversitesi’nde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu unutmadı.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Hocalı katliamında hayatını kaybeden 613 Azeri ve Ege Üniversitesi’nde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun anısına lokma döktürdü.

Büyük ilgi gören lokma hayrında konuşan Başkan Akın, “25 Şubatı 26 Şubata bağlayan gece Rus birliklerinin rehberliği ve desteğinde Ermeni asker ve milisleri Hocalı’yı haritadan silerek, 613 kişiyi öldürdüler. Kadın erkek, genç yaşlı, hasta bebek demeksizin Hocalı’da Türkleri öldürdüler. Hocalı’da hayatlarını kaybedenlerin ölüm şekilleri korkunçtur. Bugün Azerbaycan henüz Hocali faciasını uluslararası çapta tanıtamamıştır. Bu yaşananlara BM, AB gibi uluslararası kuruluşlar gereken özeni göstermemişlerdir. Hocalı’da yaşananlar, uluslararası kamuoyunun suç olarak kabul ettiği soykırım ve insanlığa karşı işlenmiş suçlar kapsamındaki tanımlamalarla örtüşmektedir. Uluslararası kabul edilmiş belgelere göre bir soykırımdır. Bu soykırımı Ermeniler, Rusların rehberliğinde gerçekleştirmişlerdir” dedi.

Ege Üniversitesi’ndeki öğrenci olaylarında hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ailesine de taziye dileklerini ileten Başkan Akın, “Ülkücü şehidimiz Fırat Çakıroğlu’nun ruhuna, onun anısına Allah rızası için lokma hayrı düzenledik. Katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Allah’ın izniyle şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Adalete inanıyoruz, güveniyoruz. Ailesine sabırlar diliyorum. Ülkücüler bu ülkenin sigortasıdır. Bir Fırat gider bin Fırat gelir. Bu ülkede oynanan oyunları bozacağız” diye konuştu.

Başkan Akın, Hocalı Katliamı ve Çakıroğlu’nu unutmadı

Başkan Akın, Hocalı Katliamı ve Çakıroğlu’nu unutmadı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.