Başkan Altıntaş Ges Projesi Eleştirilerine Yanıt Verdi

Başkan Altıntaş Ges Projesi Eleştirilerine Yanıt Verdi

Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, GES projesi için alınan arazinin satılmak istenmesine yönelik eleştirilere “Proje onaylanmadığı için, araziyi satıp borcumuzu ödemek istedik” şeklinde yanıt verdi.

Bozdoğan Belediyesi, Güneş Enerji Santralleri (GES) projesi için Kızıltepe Mahallesi’nde bulunan 45 dekarlık araziyi bir süre önce satın aldı. Ancak proje ekipleri tarafından Belediye Başkanı Altıntaş’ın talimatıyla hazırlanan ve TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne sunulan GES projesi onaylanmadı. Projenin onaylanmamasının ardından eleştirilerin hedefindeki isim olan Başkan Altıntaş şöyle konuştu:
 “Sahibine hala borcumuz var, satıp bu borcu ödeyelim dedim. Önceki dönemde 236 adet tapu satışını onaylamışlar ama ihtiyacımız olmayan bir araziyi satmak istedik diye bizi eleştiriyorlar.”

“Ortalığı Velveleye Verdiler”
Başkanlık görevini imkansızlıklar içerisinde aldığını ve borçlardan kurtulmak için belediyeye yeni kazançlar kazandırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Altıntaş, “Kızıltepe’de 60 dekarlık arazimiz vardı. Orada GES yapmak için yanında bulunan 45 dekarlık alanı da 135 bin liraya satın aldık ve paranın sadece 30 bin lirasını ödedik. Projemiz onaylanmayınca arazi boşta kaldı. Eğer müşteri bulursak satalım, borcumuzu ödeyelim diye mecliste gündeme getirdik. Önceki dönem 66 tanesi dükkan olmak üzere 236 tapu satışı gerçekleştirmişler ama bizim bu teklifimizden dolayı ortalığı velveleye verdiler” diye konuştu.

Kaynak: İsmail GÜREL / Manşet Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.