Başkan Asya’dan Engelliler Haftası Mesajı

Başkan Asya’dan Engelliler Haftası Mesajı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Engelliler Haftası’nın dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında ku...

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Engelliler Haftası’nın dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlandığını hatırlatan Başkan Asya, “Engelliler konusu insani ve vicdani sorumluluk meselesidir. Çünkü her insan bir engelli adayıdır. Dolayısıyla her insanı ve her kurumu ilgilendiren bir meseledir. Bu bağlamda gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerekse sivil toplum örgütleri bu meseleyi bir sosyal farkındalık meselesi olarak algılamalıdır” dedi.

Türkiye’de son yıllarda bu alanda ciddi ilerlemelerin olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Feyat Asya, “Ülkemizde son yıllarda her kesim tarafından açıkça görünen, her alanda gelişime ve dönüşüme paralel olarak engelliler konusunda da somut, uygulanabilir projeler ve çalışmalar kendisini göstermiştir. Özellikle hükümetimizin ulusal düzeydeki sosyal politikaları geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak düzeydedir. Evde bakım hizmeti, evde bakım hizmeti aylığı, sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması, engellilerin kamuda istihdam edilmelerinin önünün açılması gibi burada ifade edemediğimiz birçok proje ve çalışma uygulanmıştır. Hükümetimizin her alanda olduğu gibi engelliler konusunda da bu hızlı, baş döndüren çalışmalarına ve projelerine yerel yönetimler olarak biz de ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bu konuda üzerimize daha fazla yük bindiğinin farkındayız. Bu bilinç ve anlayışla kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile çalışmalarımızı sürdürme gayretinde olacağız” ifadelerini kulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.