Başkan Asya’dan Engellilere Ziyaret

Başkan Asya’dan Engellilere Ziyaret

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Muş Bedensel Engelliler Derneği ile Muş Sevgi Engelliler Derneği’ni ziyaret etti.Dernek başkanları Bedri Korkmaz ve Tu...

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Muş Bedensel Engelliler Derneği ile Muş Sevgi Engelliler Derneği’ni ziyaret etti.

Dernek başkanları Bedri Korkmaz ve Turgut Korkmaz ile her iki derneğin yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Asya, her bireyin birer engelli adayı olduğunu söyleyerek, Peygamber Efendimizin ‘Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar, O sadece sizin kalplerinize ve amellerinize bakar’ Hadis-i Şerif’ini örnek göstererek, engellilerin tertemiz bir kalbe sahip olduklarını kaydetti. Engellilerin sorunlarına içtenlikle çözüm bulmak adına çalıştıklarını kaydeden Başkan Asya, “Henüz bir yılımızı yeni doldurduk. Bu anlamda toplumsal hayatta engelli vatandaşlarımız için çok fazla bir şey yapmamış olsak bile yapacağımız bütün projelerimizde engellilerimizi düşündük. İnşallah hep birlikte istişare ederek, engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Engelli olmanın bir sosyal farkındalık meselesi olduğunu ve her zaman böyle düşünülmesi gerektiğini kaydeden Başkan Asya, “Engelliler konusu insani ve vicdani sorumluluk meselesidir. Çünkü her insan bir engelli adayıdır. Dolayısıyla her insanı ve her kurumu ilgilendiren bir meseledir. Bu bağlamda gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerekse sivil toplum örgütleri bu meseleyi bir sosyal farkındalık meselesi olarak algılamalıdır. Aynı şekilde bireysel olarak da insanlar bu meseleye farkındalık katmalı ve o şekilde bir hayat sürdürmelidirler” diye konuştu.

AK Parti hükümetlerinin özellikle engelli vatandaşlara yönelik birçok adım attığına vurgu yapan Başkan Asya, “Ülkemizde son yıllarda her kesim tarafından açıkça görünen, her alanda gelişime ve dönüşüme paralel olarak engelliler konusunda da somut, uygulanabilir projeler ve çalışmalar kendisini göstermiştir. Özellikle hükümetimizin ulusal düzeydeki sosyal politikaları geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak düzeydedir. Evde bakım hizmeti, evde bakım hizmeti aylığı, sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanması, engellilerin kamuda istihdam edilmelerinin önünün açılması gibi burada ifade edemediğimiz birçok proje ve çalışma uygulanmıştır. Hükümetimizin her alanda olduğu gibi engelliler konusunda da bu hızlı, baş döndüren çalışmalarına ve projelerine yerel yönetimler olarak biz de ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bu konuda üzerimize daha fazla yük bindiğinin farkındayız. Bu bilinç ve anlayışla ve sivil toplum kuruluşları ile çalışmalarımızı sürdürme gayretinde olacağız” ifadelerini kulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.