BAŞKAN İNAL , JEOTERMAL SÖYLEMLERİNE SON NOKTAYI KOYDU

BAŞKAN İNAL , JEOTERMAL SÖYLEMLERİNE SON NOKTAYI KOYDU

Karacasu’ya bağlı Ataeymir Mahallesi’nde jeotermal enerji aramasına yönelik ÇED sürecinin başlatıldığının öğrenilmesinin ardından Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal konuyla ilgili Havadis Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

GÜNAY PABUŞÇU-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesinde 21.4.2020 tarihinde yayınlanan duyuru ile “Aydın ili Karacasu ilçesi Ataeymir Mahallesi’nde sondaj yöntemi ile jeotermal kaynak arama faaliyeti projesine ilişkin ÇED süreci başlamıştır haberinin ardından vatandaşlar tepki göstermişti.  Konu ile ilgili Havadis Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Başkan İnal, belediyelerine hiçbir bilgilendirme yapılmadığını ifade etti. Başkan İnal, “Benim bu konuda hiçbir bilgim yok. Bu bilgiler nereden alınıyor bilmiyorum. Bize bilgilendirme yapılmadı” dedi.

“BÖLGE ELVERİŞLİ DEĞİL”
Bölgede jeotermal elektrik üretimi için su sıcaklığın yeterli olmadığını belirten Başkan İnal, “Bölgedeki suyun sıcaklığı 40-80 dereceleri arasında. Elektrik üretimi için 120 dereceyi bulması gerekiyor. Burası jeotermal elektrik üretimine elverişli değil” diye konuştu.

“SICAK SU FARKLI PROJELER İÇİN UYGUN”
 Bölgedeki sıcak suyu kentin ısıtılması, jeotermal seracılık ve termal sağlıklı oteller için kullanma projeleri olabileceğini duyuran Başkan İnal, “Su sıcaklığımız ilçemizin ısıtılması, tarım kenti olan Aydın’ımızın bir sera üssü olarak kullanılması için uygun. Germencik’ten Buharkent’e kadar o sıcak suyu toprakla, seracıkla buluşturmak, bununla rekabet alanı ve istihdam alanı oluşturmak, orada üretilen ürünlerin ihracat edilmesi önemli bir hamle diye düşünüyorum. Ayrıca jeotermal oteller de bölgemiz için bir sağlık merkezi de olacaktır” ifade etti.
 

“NE OLMUŞTU?”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesinde 21.4.2020 tarihinde yayınlanan duyuru ile “AYDIN ili KARACASU, ilçesi Ataeymir Mahallesi, RN:181, ER:3387999 mevkiindeki AMADEUS RESOURCES ENERJİ TİC. LTD. ŞTİ. tarafından yapılması planlanan SONDAJ YÖNTEMİ İLE JEOTERMAL KAYNAK ARAMA FAALİYETİ projesi ile ilgili olarak AYDIN Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” şeklinde açıklama yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum