Başkan İsmail Kadı Sosyal Medyadan Ateş Püskürdü

Başkan İsmail Kadı Sosyal Medyadan Ateş Püskürdü

Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı, Kurban Bayramı öncesi herkesin celepliğe soyunduğunu, odaya kayıt yaptırmadan hayvan ticaretini yapan vatandaşların Aydın Defterdarlığı tarafından denetlenmediğini iddia etti.

GÜNAY PABUŞÇU-Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla adeta ateş püskürdü. Aydın Vergi Denetim Kurulu’nun üye kaydı olmadığı halde celeplik yapanlara yönelik 15 Temmuz’dan bu yana denetimde bulunmadığını iddia eden Kadı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aydın Ak Parti milletvekillerine sesini duyurmaya çalıştı.

“Cezanıza sattığınız mal yetmez”
Odaya üye kayıtlarını yaptırmadıkları halde celeplik yapan vatandaşlara da öfke saçan Kadı, “Sosyal medyada ben celebim, adaklık, kurbanlık alınır, satılır paylaşımı yapıyorlar. Yakalanınca da ben çiftçiyim, üreticiyim diye kıvırıyorlar. Canı yanan kusura bakmasın. Öyle basit değil, kurbanlık satmak, reklam yapmak. Tekrar uyarıyorum. Vergi kaydı olmayan uzak dursun. Cezanıza sattığınız mal yetmez” diye konuştu.
 

“Aydın defterdarlığı çalışmıyor”
Aydın Defterdarlığı’nın kendisine randevu vermediğini belirten  Kadı, “Aydın Defterdarlığı çalışmıyor. Kabuklarına çekilmişler. Denetim namına bir şey yok. Ben oda başkanıyım. Randevu bile vermiyorlar bana! Neymiş? Aydın Defterdarlığı Denetim Grup Müdürü izinliymiş. Yerine bakacak başka bir adam yok mu? Boş mu bu memleket?” diye sordu.
 

“Ben diğer başkanlar gibi değilim”
Aydın genelinde bu duruma karşı kendisinden başka hiçbir oda başkanının mücadele etmediğini vurgulayan Kadı, “Tek başıma mücadele veriyorum. Herkes 4-5 bin lira maaş alıyor. Odanın parasıyla aracının yakıtını alıyor, evinin geçimini sağlıyor. Seçimi kaybettiğinde aç ölürler bunlar. Öyle başkanlar var burada. Ben mesleğimle varım. 1 yıllık oda maaşımı devletime, milletime bağışladım , kendimle gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.
 

“Ayağa kalkın, uykudan uyanın”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a  ve Aydın AK Parti milletvekillerine seslenen Kadı, “Vergi denetimleri artmazsa, bu ülke batar Sayın Cumhurbaşkanım ve Sayın Vekillerim. Ayağa kalkın, uykudan uyanın. Gelir İdaresi Başkanlığı’na gittiğimde isim isim vereceğim. Kimse kusura bakmasın” dedi.

04e5304b-98b9-4f82-8c77-784f0974936f.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.