Başkan Kale, çocuklara verdiği sözü tuttu

Başkan Kale, çocuklara verdiği sözü tuttu

Aydın’ın İncirliova ilçesindeki her mahalleye en az bir adet çocuk oyun parkı yapma sözü veren Belediye Başkanı Gürşat Kale, verdiği sözü yerine getiriyor.

Geçtiğimiz ay içerisinde Hürriyet Mahallesi’nde yapımına başlanan ve önümüzdeki günlerde tamamlanarak vatandaşların hizmetine girecek olan parkta incelemelerde bulunan Başkan Kale; “Söz verdik. Sözümüzü tutuyoruz” dedi. Modern ve yaşanılabilir bir kentte çocuk oyun parkları ile dinlenme tesislerinin büyük bir öneme sahip olduğuna vurguda bulunan Başkan Kale, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hizmet etmeyi kendimize borç bildik. Bundan dolayı da seçim döneminde her mahallemize bir adet çocuk oyun parkı yapacağımıza dair söz verdik. İlk parkımızın yapımına da Hürriyet Mahallemizden başladık. Daha önce 28 adet park yapmayı planlamıştık. Ancak, Acarlar mahallemiz ile merkezde bulunan bazı büyük mahallelerimizde birden fazla parka ihtiyaç olduğunu gördük. Bu nedenle 28 adet olan park sayısını da 32’ye çıkardık” şeklinde konuştu.

MODERN TESİS KAUÇUK ZEMİN

Yapılması planlanan çocuk oyun parklarında vatandaşların kullanımına tahsis edilmek üzere spor araç ve gereçlerinin yanı sıra dinlenme alanlarının da olacağını söyleyen Başkan Kale; “Yapacağımız tüm parklarımız mahallelerimizin ihtiyacına göre dizayn edilecektir. Bununla birlikte çocuklarımızın gönül rahatlığıyla oynayabilmeleri için oyun gruplarının alt zemin kısımları da kauçukla döşeyeceğiz. Ayrıca vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmeleri ve sporla iç içe olmaları için bu parklarımızda spor araç ve gereçlerinin konulmasının yanı sıra dinlenme alanlarını da oluşturacağız”dedi.

HİLAL PARK MART AYINDA TAMAMLANACAK

Cumhuriyet Mahallesi Aykut Ozan Caddesi üzerinde önceki dönem yapılan ancak, süreç içerisinde ihtiyaçlara yanıt veremeyerek kapanan çocuk oyun parkı ve dinlenme tesisinde de incelemelerde bulunan Başkan Kale, “Göreve geldiğimiz günden bu yana bu parkımızın çevre düzenlenmesi, aydınlatmalarının yapılması, fiziki mekan şartlarının iyileştirilmesi, çocuk oyun parkları ünitesinin zemininin kauçukla döşenmesi, oturma banklarının konulması, ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarının yapılmasına ilişkin geniş çaplı bir çalışma başlatmıştık. Söz konusu çalışmalarımız Mart Ay’ı içerisinde tamamlanacaktır. Böylece Cumhuriyet Mahallemiz de ikamet eden vatandaşlarımız daha modern bir tesise kavuşmuş olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.