Başkan Kutlu’dan, Engelliler Haftası Mesajı

Başkan Kutlu’dan, Engelliler Haftası Mesajı

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Başkan Kutlu, mesajında, “Engellilik yalnızca engellilerin ya da ailelerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık...

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Kutlu, mesajında, “Engellilik yalnızca engellilerin ya da ailelerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur” açıklamasında bulundu.

Kutlu, “Kamu görevlileri, sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluşlar ve birey olarak vatandaşlarımızın konuya gösterecekleri ilgi, duyarlılık ve destekleri onların, daha iyi yaşam koşullarına kavuşmalarına, sosyal yaşama katılmalarına hız kazandıracak; gerçekleştirilecek çalışmalar engellilerimizin yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır. Pek çok insan sağlıklı iken trafik veya bir iş kazası veya bir hastalık sonucu sağlıksız, felçli, kötürüm, ortopedik, işitme ve görme engelli olabilmektedir. Bu gerçek, bizlerin bu konuda daha fazla duyarlı olmamızı ve konuya daha fazla ilgi göstermemizi gerektirmektedir. Bedensel ve zihinsel engelliler de dahil tüm engellilere yönelik duyarlılığın toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yaygınlaşması çok önemlidir. Toplum olarak onlara sahip çıkılması, olası olumsuzluklardan tüm engellileri koruma ve onlara insanca yaşam alanı sağlamak amacıyla güç birliği ve gönül birliği yapılması en büyük amacımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engellilerimizin engellerinin kaldırılması, daha huzurlu ve umutlu bir gelecek geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.