Başkan Özakcan; “7 Haziran Yaşanacak Bir Türkiye’nin Başlangıcı Olacak”

Başkan Özakcan; “7 Haziran Yaşanacak Bir Türkiye’nin Başlangıcı Olacak”

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, katıldığı 3. Kuyucular Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nde ülke yönetimine yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Başkan Özakcan, “7 Haziran seçimleri yaşanacak bir Türkiye’nin başlangıcı olacak” dedi.Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, geçtiğimiz hafta sonu Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kuyucular Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı. Festivaldeki konuşmasının bir bölümünü ülke gündemine ve yönetim şekline ayıran Özakcan, 7 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlerde vatandaşların, yaşanacak bir Türkiye’yi inşa etmek için en doğru kararı vereceğini belirtti.Demokrasilerde seçimlerin bir festival havasında geçtiğini ifade eden Başkan Özakcan, “Demokrasilerde seçimler şölen boyutunda olur. Ancak ülkemizin içerisinde bulunduğu şartlar, arzu ettiğimiz bu güzelliklere ulaşmayı önlüyor. Demokrasi, insan onuruna en yaraşan bir yönetim şeklidir. Ülkemizde demokrasiyi geliştirmek ve gelişen bu demokrasi içerisinde Cumhuriyetimizi taçlandırarak yüceltmek istiyoruz. Ama gelin görün ki bugüne kadar ülkemizi yönetenlerin bırakın yüceltmeyi, Cumhuriyetimizi temel eksen ve değerlerinden kaydırmaya çalışan, çağ atlamayı geriye doğru gerçekleştirmeye çalışan bir zihniyet egemen. Biz hala ülkemizdeki demokrasiyi bütün kurum ve kurallarıyla işletir hale gelemedik, getiremedik. Buna ihtiyacımız var” dedi.

“TÜRKİYE’NİN DİKTATÖRLÜĞE SÜRÜKLENMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Türkiye’deki yönetim biçimini eleştiren Özakcan, “2 bin 600 yıl önce ünlü Filozof Eflatun, ‘Demokrasi bir eğitim ve kültür işidir Eğitimsiz toplumlarda demokrasiye geçilirse, oligarşi ortaya çıkar. Oligarşi de demoglar yaratır, demogoglar da giderek diktatörlüğe dönüşür’ diyor. Oligarşi demek bir ülkede devlet yönetiminin, bir grubun, bir zümrenin eline geçmesi demektir. Demokrasi sadece ele geçirilen gücün kullanılmasıyla gerçekleşmiyor. Çoğulculuk, katılımcılık, örgürlükçü olmak, eşitlikçi olmak gerekiyor. Bütün bu kuralları gerektiği gibi uyguladığımız takdirde ancak demokrasimizi sağlıklı işler hale getirebilir ve gelebiliriz. Biz Cumhuriyetimizin, ülkemizin bu güzel Türkiyemizin diktatörlüğe sürüklenen bir yönetime ulaşmasını istemiyoruz. İşte bu nedenle kültür etkinliklerimizin önemi çok büyük. Uluslararası düzeyde bile kültürlerin birbirini anlamaya çalıştığı, dostlukların pekiştirildiği, insanın en yüce değer olduğu bir yönetimi ve ortamı yaratmak istiyoruz. Biz bunu yerelde yarattığımız gibi, bunun ülkemiz genelinde gerçekleşmesini istiyor ve arzu ediyoruz” diye konuştu.

“ÇAĞDAŞ BİR TÜRKİYE YARATACAK YENİ BİR ENERJİYE İHTİYACIMIZ VAR”

Efeler Belediye Başkanı olarak siyaset yapmaktan öte gerçekleri ortaya koyup paylaşmak istediğini dile getiren Başkan Özakcan, “2 bin 600 yıl önce Efes’te yaşamış Heraklitos’un ‘Değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir’ demiştir. Her şey 2 bin 600 yıl önce söylenmiş olan bu sözle gerçekleştiği gibi değişmeyen tek şey değişimdir. İktidarlar da değişiyor ve değişecek. Bildiğiniz gibi mevcut iktidarın milletvekilleri bir 3 dönemden sonra tekrar aday olamıyor. Türkiye’nin yapısının ve yönetiminin artık değişime ihtiyacı var. Nasıl ki 3 dönem milletvekilliği yapanlar yorulup tekrar aday olamıyorsa 3 dönemdir iktidarda var olan yapının ve yönetimin yorulduğunu görüyoruz. Türkiye’nin önünü ve ufkunu açacak çağdaş bir Türkiye yaratacak, yaşanacak bir Türkiye yaratacak yeni bir enerjiye ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A YÜKLENDİ

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen ve vatandaşların da destek verdiği Başkan Özakcan, konuşmasının bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenerek, şu ifadeleri kullandı;

“Bizler Atatürk’ün, medeni ve muasır ülkeleri hedef göstererek onların da üzerine çıkmamızı öneren, isteyen düşüncelerinin takipçileriyiz. Biz hiçbir zaman ne dinimizi, ibadetimizi siyasete alet ederiz ne de kefenimizi alet ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bilindiği gibi bir aydır meydanlarda önümüzdeki Pazar günü yaşayacağımız seçimler için çalışmalar yapıyor. Kendisi ‘Ben parti ismi söylemiyorum’ diyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın kim için ne için oy istediğini hepimiz bilmiyor muyuz? Sayın Cumhurbaşkanı ‘Kefenimizi giydik, geldik’ diyor. Demokrasilerde kefeni giyerek yönetime gelinmez. Artık Türkiye’de ölüm cezası da yok, kimsenin kefeni giyerek bu ülkeyi yönetiyorum deme hakkı da yok.

“YURTTAŞLARIMIZ SANDIKTA DOĞRU KARARI VERECEKTİR”

Türkiye’de vatandaşların eşit şartlarda yaşamadığını ifade eden Özakcan, “Hepimizin eşit olduğu tek yer sandık ve orada kullandığımız oy. Demokrasinin temel sandık, sandığın temeli de oydur. Demokrasilerde yönetimler seçim ile gelir, seçim ile gider, seçim ile değişir. Bu değişime tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de ihtiyaç var. Tüm yurttaşlarımızın duygusal kefen muhabbeti ile kutsal kitaplarımızın meydanlarda gösterilmesiyle değil vicdanlarının sesi ile tercihlerini yapacağını ve aydınlık Türkiye’yi, yaşanacak Türkiye’yi önümüzdeki haftadan itibaren çok daha farklı bir Türkiye yaratacaklarına inanıyor ve güveniyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.