Başkan Özakcan’ın 50 Yıl Sonra Büyük Buluşması

Başkan Özakcan’ın 50 Yıl Sonra Büyük Buluşması

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, 50 yıl sonra tesadüf eseri karşılaştığı ilkokul öğretmeni ile duygusal anlar yaşadı.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, her gün olduğu gibi sabah saatlerinde mesaiye başlamak üzere belediyeye geldi. Makam aracından inen Başkan Özakcan’ın gözüne bankta oturan Nezihe Karaca ve eşi Osman Karaca ilişti. Nezihe Karaca’nın 50 yıl önce mezun olduğu Kuyucak Merkez İlkokulu’ndaki öğretmeni olduğunu hatırlayan Özakcan, hemen öğretmeninin yanına giderek elini öptü ve bir süre sohbet etti. İlkokul öğretmeni ve eşini makamına davet ederek makamında ağırlayan Özakcan, yıllar sonra yaşadığı karşılaşmada duygusal anlar yaşadı.

“MESUT İLE GURUR DUYUYORUM”

Başkan Özakcan ile gurur duyduğunu ifade eden Nezihe Karaca, “Kuyucak Merkez İlkokulu’nda öğretmenlik yaptığımda öğrencim olan Mesut’un hayatta bir yerlere geleceğini biliyordum. Çok çalışkan olduğu kadar, saygılı da bir öğrenciydi. Bir eğitimcinin yetiştirdiği öğrencisinin güzel yerlere gelmesi çok güzel bir duygu, kendisiyle gurur duyuyorum” dedi.

“ÖĞRETMENİM İLK İLHAM KAYNAĞIMDI”

Öğretmenini yıllar sonra görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Özakcan, “İlkokul öğretmenimle karşılaşmak benim için beklenmedik bir sürpriz oldu. Geçen zamana rağmen öğretmenim fazla değişmemiş. Hemen öğretmenime sarıldım, elini öptüm. Biraz sohbet ettik ve Emlak vergisi ödemek için orada olduklarını öğrendim. Öğretmenim Nezihe ve eşi Osman Karaca’yı makamımda misafir ettim. İlkokulu bitirdikten sonra ortaokul ve liseyi Aydın’da okuduğumdan dolayı öğretmenimi yıllardır görmemiştim. Öğretmenim, hayatımın yörüngesine yerleştirmem gereken idealler konusundaki ilk ilham kaynağımdı. Ve şu an karşısına, gurur duyacağı bir şekilde çıkmış olmaktan da mutluyum" ifadelerini kullandı.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan yıllar sonra yapılan sıcak sohbet sonrası, ilkokul öğretmeni Nezihe ve eşi Osman Karaca çiftini makam aracıyla evlerine uğurladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.