Başkan Özcan, Gazi çocuğunu işten çıkardı

Başkan Özcan, Gazi çocuğunu işten çıkardı

Seçim öncesi ‘kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız, sadece bankamatik memurlarını işten atacağız' vaadinde bulunan İYİ Partili Kürşat Engin Özcan, gazi çocuğunu işten çıkardı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Nazilli Belediyesi'nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Milliyetçi kimliğiyle tanınan belediye başkanı Kürşat Engin Özcan, yıllarca birlikte siyaset yaptığı Emekli Gazi Özel Hareket Polisi Bülent Çam'ın oğlu Alperen Çam'ın işine son verdi. Gazi yakınını işten çıkaran Başkan Özcan'a taraflı tarafsız her kesimden tepki yağdı. 1993'de Güneydoğu'da PKK ile gerçekleşen sıcak temasta gazi olan 2003 yılında da gazi olarak emekliliğe ayrılan Bülent Çam, 2006 yılından bu yana MHP'de aktif siyaset hayatını sürdürdü. Kürşat Engin Özcan'ın MHP ilçe başkanı olduğu dönemde yönetim kurulu üyeliği ve belediye meclis üyesi görevlerini yapan Gazi Bülent Çam'ın oğlu 2018 Ekim ayında belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü Elektrik servisinde sözleşmeli personel olarak işe başlamıştı.

Seçim öncesi ‘kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız, sadece bankamatik memurlarını işten atacağız' vaadinde bulunan İYİ Partili Kürşat Engin Özcan, 7 aydır bankamatik memuru olarak tabir ettiği işçileri çalıştırmaya devam ediyor. Başkan Özcan, talimatıyla Fen İşleri Müdürlüğü Elektrik servisinde sözleşmeli personel olarak çalışan gazi evladının işine son verdi.

Evladının işten çıkarılmasına tepki gösteren Gazi Bülent Çam, Başkan Özcan'ın şehit ve gazi yakınlarını umursamadığını dile getirdi. Çam, Havadis Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Bir gazinin evladını işten çıkarmaları, şehit ve gazi ailelerini umursamadıklarını ortaya çıkarıyor. Şehit ve gazi yakınlarının kamu kuruluşlarında belli bir kontenjandan çalışması gerekiyor. Benim oğlum işe girerken, yasal yollarla teknik mezun olarak diplomasıyla girdi. Şehit ve gazi yakınlarına her fırsatta sahip çıkacağız diyenler, iş aktine son vererek mi sahip çıkıyor."dedi.

Başkan Özcan'ın şehit yakını olması nedeniyle kendilerini en iyi anlayacaklardan biri olması gerektiğini dile getiren Gazi Bülent Çam, yapılan eyleme anlam vermediklerini söyledi. Çam açıklamasını şöyle sürdürdü;" Oğlumun işten çıkarılmasında kim aktif rol oynamışsa, bu vatan ve millet için döktüğüm kanımı ve hakkımı onlara helal etmiyorum. Siyasi görüşü ne olurda olsun, ben kimseye düşman değilim. Bu yapılan hareketin düşmanca bir hareket olduğunu düşünüyorum. Nazilli Belediyesi bir gazi evladına sahip çıkamamıştır, bu ayıp Nazilli Belediyesi'nin büyük bir ayıbıdır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum