BAŞKAN ÖZCAN’DAN SALI PAZARI ÖNERİSİ:” LAĞVEDİLEN DSİ ARAZİSİ NAZİLLİ BELEDİYESİ’NE BEDELSİZ TAHSİS EDİLSİN”

BAŞKAN ÖZCAN’DAN SALI PAZARI ÖNERİSİ:” LAĞVEDİLEN DSİ ARAZİSİ NAZİLLİ BELEDİYESİ’NE BEDELSİZ TAHSİS EDİLSİN”

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Nazilli Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız, Perşembe Pazarı denetimlerinin ardından açıklamalarda bulundu.

GÜNAY PABUŞÇU-Koronavirüsle mücadele kapsamında kamu sağlığını tehdit eden pazar yerlerinin denetimini sıklaştıran Özcan, Perşembe Pazarı’nı neredeyse tavaf etti. Pazarcı esnafları tek tek uyaran Başkan Özcan, salgının yayılmasını önlemek ve halk sağlığının korunması için kurallara riayet edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Nazilli Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansızla birlikte pazar denetimini tamamlayan Başkan Özcan lağvedilen DSİ arazisinin Nazilli Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edilmesini istedi. Cansız, konuyla ilgili Başkan’ı sonuna kadar destekleyeceğini açıkladı.

“İKTİDAR VE MUHALEFETTEN DESTEK İSTEDİ”
Salı Pazarı’nın Nazilli’nin büyük pazarlarından bir tanesi olduğunu ve bu öneriyi sunmadan önce gerekli çalışmaları hazırladıklarını belirten Başkan Özcan, “Salı Pazarı’nın şu an itibariyle Erozyonla Mücadele Müdürlüğü olarak kullanılan ve lağvedilen DSİ arazisinin Nazilli Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edilmesini istiyoruz. Devlet büyüklerimize iletmek için çalışmalarımızı tamamladık. İktidardaki ve muhalefetteki sayın milletvekillerimizden bu konuda bizi desteklemelerini bekliyoruz. Valimizden, kaymakamımızdan tüm il ve ilçe başkanlarımızdan bunu rica ediyorum.  Bugün yazılı müracaatımızı ilgili makamlara yapacağız” şeklinde konuştu.
 

“MODERN VE HİJYENİK BİR PAZAR ALANI VE SOSYAL TESİS”
Salı Pazarı’nın mevcut durumda yeterli olmadığını ve atıl devlet arazisinin Nazilli’ye kazandırılmasının hep birlikte mümkün kılınabileceğini vurgulayan Başkan Özcan, “Eğer o arazi bize tahsis edilirse Nazillimize yakışır bir şekilde modern ve hijyenik bir pazar alanına ve sosyal tesise dönüştüreceğiz. Hem o bölgemizi rahatlatmak hem atıl kalmış devlet arazisini değerlendirmek istiyoruz. Allah korusun bir felaket anında itfaiye aracının, ambulansın Salı Pazarı’na girmesi mümkün değil. Şu anki gibi pandemik vakalarda bu bölgeleri kontrol etmek çok zor. Gelin, el ele hep birlikte bu projeyi Nazillimize kazandıralım” ifadelerine yer verdi.
 

“BAŞKANIMIZIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIM”
Konuşmasına tüm pazarcı esnafları adına Başkan Özcan’a teşekkür ederek başlayan Manavlar Odası Başkanı Cansız, “Başkanımızın bu konuda her söylediği kelimenin arkasındayım. Salı Pazarımız 20 yıldır bu sıkıntıyı yaşıyor. Çok fazla şikayet alıyoruz. Eğer Başkanımız bunu başarırsa biz çok mutlu oluruz, sonuna kadar arkandayım” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.