Başkan Sözlü’nün ‘Evren’ Hassasiyeti

Başkan Sözlü’nün ‘Evren’ Hassasiyeti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ‘Kenan Evren Bulvarı’ isminin, ‘Demokrasi Bulvarı’ olarak değiştirilmesi teklifi üzerine “Evren, Halkın yüzde 92 oyuyla Cumhurbaşkanlığı yaptı. Milleti...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ‘Kenan Evren Bulvarı’ isminin, ‘Demokrasi Bulvarı’ olarak değiştirilmesi teklifi üzerine “Evren, Halkın yüzde 92 oyuyla Cumhurbaşkanlığı yaptı. Milletimizin kültüründe öyle bir gaf ya da gaflet var ise bunu da inkar etmek çok akıl karı değil” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı ilk oturumu yapıldı. Başkan Sözlü’nün yönettiği oturumda gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya, 1980 darbesiyle göreve gelen 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in Çukurova ilçesindeki adını taşıyan bulvarın, ‘Demokrasi Bulvarı’ olarak değiştirilmesi gerektiğini, geçmişte meclisin bununla ilgili teklifi komisyonlara gönderdiğini ancak kararın beklediğini dile getirdi.

“ONU DA DEĞERLENDİRİRİZ AMA BİR DEFNEDİLSİN”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise “Ölenin arkasından konuşmak bizim kültürümüzde” yok diye konuştu. Evren’in ölümünün üzerinden çok zaman geçmediğini dile getiren Başkan Sözlü, “Halkın yüzde 92 oyuyla Cumhurbaşkanlığı yaptı Evren. Sadece Kenan Evren üzerinden demokratik bir tavır sergilemek ifadelerimizle bizim için kolay olabilir ama Kenan Evren meselesini sorgularken, aynı samimiyetle o dönemde o kabul oyu veren ruh halini de iyi tasnif etmek lazım. Milletimizin kültüründe öyle bir gaf ya da gaflet var ise bunu da inkar etmek çok akıl karı değil. Zaman içerisinde onu da değerlendiririz ama Kenan Evren bir defnedilsin. Bundan sonraki tartışmaları kendi kültürümüzde, daha olgun bir zamanda tartışırız. Allah rahmet eylesin. Muhakkak ki günahlarını da sevaplarını da Allah takdir edecektir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.