Başkan Tarhan Canlı Yayında Çocuklara Hayran Kaldı

Başkan Tarhan Canlı Yayında Çocuklara Hayran Kaldı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaşındaki ortaokul öğrencisi Zeynep Zorlu’nun isteği üzerine, çocuklarla birlikte yerel bir televizyon kanalında canlı yayına katıldı. Tarh...

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaşındaki ortaokul öğrencisi Zeynep Zorlu’nun isteği üzerine, çocuklarla birlikte yerel bir televizyon kanalında canlı yayına katıldı. Tarhan, çocukların programda düşüncelerini özgürce aktarmalarına hayran kaldı.

Başkan Tarhan, geçtiğimiz günlerde kendisine internet üzerinden mesaj atarak görüşme isteğini dile getiren Muhittin Develi Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Zeynep Zorlu’yu kırmayarak bu talebini yerine getirdi. Mezitli Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde, 11 yaşındaki Zeynep ve annesi Ayşe Zorlu ile bir araya gelen Tarhan, Zeynep’in bu görüşmede yerel bir televizyon kanalında Başkan Tarhan ile birlikte programa katılma isteğini de kabul etti. Bunun üzerine Zeynep’e verdiği sözü yerine getiren Tarhan, daha önce evini ziyaret eden Mezitli Belediyesi Çocuk Meclisi Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı 11 yaşındaki Lütfi Köşker ile birlikte Mersin’de yerel yayın yapan ve uydu üzerinden de izlenebilen bir televizyon kanalında canlı yayınlanan ‘Sabah Keyfi’ adlı programa katıldı.

Yaklaşık 1 saat süren canlı yayında, Zeynep ve Lütfi ile oldukça keyifli bir sohbet gerçekleştiren Tarhan, iki çocuğun Mezitli’de yapılan çalışmaları, olgun konuşmalarıyla değerlendirmelerinden hayrete düştü. Tarhan, "Bizim yaptıklarımızı anlatmamızın bir anlamı yok. Asıl önemli olan Mezitli halkının ne düşündüğüdür. Halkımız yanlışımızı da doğrumuzu da görüyor. Biz her fırsatta halkımızın içinde oluyoruz. Tabi ki, çocuklara çok fazla değer veriyoruz. Aziz Nesin’in çocuklar için söylediği, ’Çocuk olarak değil, insan olarak görmek gerekir’ sözü yerindedir. Ben de tüm çocuklarımızı öyle görüyorum. Sizlerin de çocuklarımıza, kendi düşüncelerini özgür bir şekilde topluma hiç çekinmeden anlatma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

Kendi çocuklarının yanı sıra Lütfi ve Zeynep’i örnek olarak gösteren Başkan Tarhan, "Yarınlarımızda bizim yerimize geçecek olan çocuklarımızın bizi aşacaklarına inanıyorum. Ben kendi çocuklarımdan biliyorum. Yarın Lütfi’lerin, Zeynep’lerin de bizlerden çok daha ilerde olacağına inanıyor, daha aydınlık bir Türkiye umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.