Başkan Toyran, gövde gösterisi yaptı

Başkan Toyran, gövde gösterisi yaptı

Söke Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Toyran, 16 aylık başkanlık sürecinde hizmet götürdüğü noktaları ve yapılan işleri basın mensuplarına anlattı.

Basın mensupları için düzenlenen bilgilendirme turunun ilk bölümünde Söke Belediyesi Genel Koordinatörü Süleyman Çakar’ın sunumuyla gerçekleşti. İlçenin farklı noktalarında yapılan hizmetleri basın mensupları yakından görürken, Yenikent Mahallesinde gerçekleştirilen ziyarete Başkan Toyran da katıldı.

 

Söke Belediyesi'nin 16 aylık icraatları düzenlenen gezi ile basın mensuplarına anlatıldı. Gezinin ilk bölümünde gazetecileri bilgilendiren Söke Belediyesi Genel Koordinatörü Süleyman Çakar, "Söke Belediyesi olarak, Büyükşehir yasasıyla ekonomik gelirlerimizi kaybettik. Aynı yasada köyler ve beldeler mahalleye dönüştü. Onlarında sıkıntıları bizim üstümüze kaldı fakat hizmeti aksatmadık. Kötü durumda olan yollarımızın kilit taşı döşemelerini değiştirdik. Gerekli yerlerde refüj, kaldırım ve bordür uygulaması yaptık” dedi. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine parke yol, kaldırım, bordür ve asfalt çalışmalarına öncelikli hizmet alanı olarak belirlediklerini dile getiren Çakar, “Belediyemizin kendi şantiyesinde ürettiği parke taşı ve kendi asfalt tesisinde hazırladığı sıcak asfalt ile yol soruna çözüm bulmaya çalıştık" dedi.

İlçe merkezi ve mahallelerde eskidiği tespit edilen çöp konteynırlarının değiştiğini ve eksik olduğu görülen yerlere de konteynır konulduğunu belirten Çakar, “Mahalle sakinlerinin talepleri üzerine çöp konteynırlarımızın bazılarını yeniledik. Eksik gördüğümüz yerlere de çöp konteynırları koyarak vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştık. 700 adet galvanizli çöp konteynırını plastik modern konteynırla değiştirdik. Yine çevre mahallere de 355 adet çöp konteynırı dağıttık” diye konuştu.

FAKÜLTE YOLU DA DÜZENLENDİ

Gezinin ilk bölümüne katılamayan Başkan Süleyman Toyran, ikinci bölümde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çıtayı yükselttiklerini iddia eden Başkan Toyran, “Söke Belediye Başkanı olarak dönemimde ilk kez basın toplantısını yerinde inceleyerek yapıyoruz. Bu yıl fakülte yolunu yeniledik. Fakülte yolumuz yeni haliyle akşamları hem öğrencilerimiz için okulların gelip gitmeleri hem de yurtlarına gelip gitmeleri açısından çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Kemalpaşa Mahallesinde sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Madenciler Kavşağı, Dere Caddesi Kavşağı, Çınarlı Kahve meydan düzenlemeleri devam ediyor. Şuan da içinde bulunduğumuz Uzbek Konağı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kemalpaşa Mahallesinde Mesire Alanı Projesi 2016 yılında yatırım planına alınacak. Kemalpaşa Mahallesi yapılan ve yapılması planlanan projelerle Söke’mizin yeni yüzü olacak” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.