Başkan Tuna, Ebeler Ve Hemşireler Haftasını Kutladı

Başkan Tuna, Ebeler Ve Hemşireler Haftasını Kutladı

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ebeler ve Hemşireler Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda ebelik ve hemşirelik mesleğinin şefkat dolu, sevgi dolu bir meslek olduğunu bel...

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ebeler ve Hemşireler Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda ebelik ve hemşirelik mesleğinin şefkat dolu, sevgi dolu bir meslek olduğunu belirtti.

Başkan Tuna, mesajında, hemşirelerin, bireysel ve toplumsal sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde, geliştirilmesinde ve korunmasında önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Belediye olarak, yol haritalarında sağlığı her zaman ön planda tuttuklarını kaydeden Tuna, " ’Önce insan’ anlayışının benimsendiği ilçemizde herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanmasına büyük önem veriyor ve sağlık sektörünün daha da gelişmesini temel amacımız olarak görüyoruz. Bunun için ilimizde ve ülkemizde çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Toroslar Belediyesi olarak göreve geldiğimiz 11 yılda çalışma yol haritamızda bulunan sağlık alanında büyük projeleri hayata geçirdik. Toroslar’da yaşayan vatandaşların hizmeti kendi sınırları içerisinde almasını sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Mersin Devlet Hastanesi ile işbirliği yaparak, yılda ortalama 150 bin insanımızın sağlık hizmeti aldığı Toroslar Semt Polikliniği’ni hizmete sunduk. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü’ne Çağdaşkent Mahallesi’nde 5 bin metrekare arsa tahsis ederek Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin ilçemizde yapılmasına katkı sağladık. Sağlık Bakanlığı’na Korukent Mahallesi’nde bin 259 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampüsü yapılmak üzere 232 dönüm arsa tahsis ettik. Bu hastanenin bölgemize kazandırılması için yıllardır büyük uğraşlar verdik. Tesisin temeli atılmış ve inşaat çalışmaları devam etmektedir. Bu vesileyle sağlık hizmetlerinin en önemli parçası olan tüm ebelerimizin ve hemşirelerimizin haftalarını kutluyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.