Başkan Yılmaz Mecliste Konuştu

Başkan Yılmaz Mecliste Konuştu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, köylerdeki su sorunlarını meclis üyeleri ile birlikte çözmek istediklerini söyledi.Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 yılı Mayıs ayı 10. Birleşimini...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, köylerdeki su sorunlarını meclis üyeleri ile birlikte çözmek istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 yılı Mayıs ayı 10. Birleşiminin 1. Oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında meclis binasında gerçekleşti. Mecliste ilgili gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi. Daha sonra Başkan Yılmaz, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Kurulu 2015 yılının 2. Birleşiminin 1. Oturumunu yönetmesi için Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır’a yerini devretti.

Ardından SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, SASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılı faaliyet raporunu okudu. Demircioğlu’nun faaliyet raporunu okumasının ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, su problemi olan köyler veya birimlerle ilgili bir eylem planının yapılmasını ve bu yapılan planda da meclisin haberinin olmasını istedi.

Su ile ilgili problemleri bir eylem planı içerisinde çözüme kavuşturulmasını isteyen Başkan Yılmaz, “Biz bu 4 sene içerisinde su ile ilgili sorunları bir eylem planı haline getirip, bu 4 senenin sonucunda su problemi olan köylerin sorunlarıyla ilgili bir eylem planı içerisinde çalışalım ve meclis de bunu bilsin. ‘Su yoktur, sondaj yapılmıştır, çıkan su kimyasal değerler itibariyle problemlidir. Çok uzaktan getirilmesi için özel bir tesisin yapılması gerekir’ gibi mazeretleri önemli büyük olandan küçük olana doğru kategori kategori bir şey yapalım. Siz bunların hepsine yetişmeye çalışıyorsunuz ama bunların bir bilgisayar yazılımı haline getirerek bir mücadele başlatalım” dedi.

Daha sonra Başkan Yılmaz, meclis üyelerine dönerek, “Bu sorunu gelin siz de takip edin diye burada söylüyorum. Yoksa ben bu talimatımı onlara odama çağırıp orada da verebilirim. Ama arkadaşlar siz de bu mücadelenin içerisinde olun. Bu su meselesi önemli, su meselesini çözememiş olmayalım. Bazı köylerimizin hakikaten su meselesini çözmemize imkan olmayabilir. Belki biz oralara taşıyarak su götüreceğiz. Belki biz oralar için özel bir tanker sistemi kuracağız. Bunları yapacaksak eğer bunu da burada tarif ederiz. Bu bir mücadele, bir iş programı haline getirelim. Bizim bir gün burada görevimiz bitecek. SASKİ burada kürsüye çıkıp, ‘biz bu kadar köyü kattık önümüze, şu kadarını çözdük’ demeli. Böyle bir program yapalım. Böyle bir programı bundan sonraki mecliste ‘şu kadar köy çok ciddi boyutta problemli, şu kadar köy az problemli’ diyelim” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.