Başkan Yücel Öğrencilere Selçuklu Tarihini Anlattı

Başkan Yücel Öğrencilere Selçuklu Tarihini Anlattı

Alanya Belediyesi, tarihi ve kültürel varlıkların tanıtılması ve sahip çıkılması amacıyla “Tarihin Sesi Ol” projesi kapsamında Alara Şevket Demirel İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine ev sahipliği yap...

Alanya Belediyesi, tarihi ve kültürel varlıkların tanıtılması ve sahip çıkılması amacıyla “Tarihin Sesi Ol” projesi kapsamında Alara Şevket Demirel İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine ev sahipliği yaptı.

“Kızılkule - Tophane Ekseni Projesi Kültür Turu” kapsamında, Kızılkule ve Tersane bölgesini, Alanya Belediyesi Hüseyin Azakoğlu Kent Müzesi ve Kent Belleği Merkezi’ni ziyaret eden öğrencilere eski Alanya yaşamına ve kültürüne dair örnekler de anlatıldı.

Öğrenciler, sesli rehber cihazları eşliğinde "Kızılkule - Tophane Ekseni Projesi" içinde yer alan, tarihi yapılarla ilgili bilgiler edinirken, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de gezinin bir bölümünde öğrencilere eşlik etti. Selçuklu tarihi hakkında bilgiler veren Başkan Yücel, öğrencilere okullarıyla ilgili isteklerini de sordu.

Alanya Belediyesi Proje Koordinasyon Birimi ve Kültür Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen gezi projesine, bugüne kadar 160 öğrencinin katıldığı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.