Baskınlara son vermek için çalışıyorlar

Baskınlara son vermek için çalışıyorlar

Devlet Su İşleri (DSİ), her yıl sel baskınlarıyla mücadele eden Çine Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Gardenia Park Site sakinlerini sevindirecek bir çalışma başlattı.

Sitenin yanından geçen ve aşırı yağmurlar nedeniyle sürekli taşkınlar yaşanan derede ıslah çalışmalarına başlayan DSİ, sorunu ortadan kaldırmayı planlıyor.

Her sene sel baskınlarıyla karşılaşan ve mağdur olan site sakinlerini bu çileden kurtaracak bir çalışma başlatan DSİ, sitenin hemen yanında bulunan ve aşırı yağışlar nedeniyle her yıl taşarak sitenin sular altında kalmasına neden olan derede ıslah çalışmasına başladı. Bu çalışma, site sakinleri ile birlikte sel baskınlarından zarar gören çevre sakinlerini sevindirdi.

KİMSENİN MALINA ZARAR VERMEDEN ÇALIŞIYORLAR

Çine Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Yaşar Van, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

‘’Derenin taşmasını önlemek için DSİ bir çalışma başlattı. Tarlaların etrafında 3 metre yolu bulunmasına rağmen DSİ çalışanları, kimsenin malına zarar gelmesini istemedikleri için daha bir zor olan yolu seçerek dereyi, derenin içerisinde çalışarak ıslah ediyor. İnşallah buradaki sel baskınlarının bu çalışmalar ile önüne geçeceğiz. Çevre sakinlerini bu sıkıntıdan kurtaracağız. Islah çalışması tamamlandıktan sonra DSİ’ye dereye taş duvar yapılması için başvuruda bulunacağız. Ramazan ayında kimsenin malına zarar vermeden çalışan DSİ görevlilerine çevre halkı adına teşekkür ederiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.