Başörtüsü Nedeniyle Staja Alınmayan Ulusoy’a Çözüm Bulundu

Başörtüsü Nedeniyle Staja Alınmayan Ulusoy’a Çözüm Bulundu

Berlin Neuköln Belediyesine hukuk stajı için müracaat eden ve başörtülü olduğu için işe alınmayan Betül Ulusoy, tarafsızlık yasası stajyerleri kapsamadığı için 3 aylık stajını başörtülü yapabilecek.Be...

Berlin Neuköln Belediyesine hukuk stajı için müracaat eden ve başörtülü olduğu için işe alınmayan Betül Ulusoy, tarafsızlık yasası stajyerleri kapsamadığı için 3 aylık stajını başörtülü yapabilecek.

Berlin Neuköln Belediyesi hukuk dairesine müracaatta bulunan hukukçu Betül Ulusoy, telefonla yaptığı iş başvurusunda kabul edilmiş ancak anlaşmayı imzalamaya gittiğinde ise başörtülü olduğu için işe alınmamıştı. Başörtüsünden dolayı Berlin Neuköln Belediyesi‘nde hukuk stajını yapmasına müsaade edilmeyen Betül Ulusoy’un stajını yapabilmesi için çözüm yolu bulundu. Başörtülü olduğu için başvurusu kabul edilmeyen Betül Ulusoy’un toplumun farklı kesimlerinden tepki gelince Neuköln Belediyesi idari görev üstlenmemesi şartıyla stajını yapabilmesine karar verildi.

Neuköln Belediye Başkanı Franziska Giffey, Ulusoy’un hukuk dairesinde çalışmasına karar verildiğini açıklayarak, dini semboller taşıyan kişilerin devlet dairelerinde çalışmalarının kanunen yasak olduğunu ancak bu yasağın stajyerleri sorumlu tutan bir madde bulunmadığını bildirdi. Giffey, Ulusoy’un başörtülü olarak staj yapması yönünde herhangi bir engel bulunmadığını açıkladı.

2005 yılından bugüne bulunan tarafsızlık yasasına göre, yargı çalışanları, cezaevi ve polis memurlarının dini veya dünya görüşünü gösteren sembolleri taşıyan kişiler, Almanya’da devlet memuru olarak çalışamıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.