Bastonla Yürüyen Vatandaş Malulen Emekli Olmayı İstiyor

Bastonla Yürüyen Vatandaş Malulen Emekli Olmayı İstiyor

NİĞDE (İHA) – Niğde’de geçirdiği ameliyat sonrası bastonla yürüyebilen Ahmet Akar, yetkililerden malulen emekli olabilmek için yardım istiyor.2000 yılında karaciğerindeki kist nedeniyle ameliyat olduk...

NİĞDE (İHA) – Niğde’de geçirdiği ameliyat sonrası bastonla yürüyebilen Ahmet Akar, yetkililerden malulen emekli olabilmek için yardım istiyor.

2000 yılında karaciğerindeki kist nedeniyle ameliyat olduktan sonra yürüme zorluğu yaşayan 50 yaşındaki Akar, yetkililerden yardım isteyip malulen emekli olmayı istedi. Geçirdiği ameliyattan sonra yürüme kabiliyetini kaybeden Akar’a çalışabilir raporu verildi. 2 çocuk babası olan ve evin geçimini eşinin yaptığını söyleyen Akar, yürüyemediği halde çalışabilir raporu verilmesinin kendisini sıkıntıya soktuğunu söyledi. Akar, “2000 yılında ilk ameliyatı oldum, Kayseri’de ikinci ameliyat olduktan sonra yürüyemez oldum. Üçüncü ameliyatımda ise doktorum ’seni kobay olarak kullanmışlar’ dedi. Daha sonra malulen emekli olmak için girdiğim heyette yüzde 64 rapor verdiler ve çalışabilir raporu sunuldu. Ben de SGK’yi mahkemeye verdim. Mahkeme beni İstanbul’da adli tıp kurumuna çağırdı. Oradaki doktor beni yürütmeye çalıştı ama ben bastonsuz yürüyemeyeceğimi söylediğim halde yürüttü ve sağlam raporu verdiler. İş Kur vasıtasıyla iş aramaya gittiğim özel sektördeki yetkililer ’sen sağlam değilsin çalışamazsın’ dediler. Ben yürüyemiyorum, belden aşağı tutmuyor anca bastonla yürüyebiliyorum. Eşim asgari ücretle evimizi geçindirmeye çalışıyor bir oğlum asker bu benim zoruma gidiyor. Yetkililer, eğer ben sağlamsam iş bulsunlar bana, eğer sağlam değilsem emekli etsinler” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.