Batman Üniversitesi 4 Bin Kontenjanla Yeni Öğrencilere Kapılarını Açıyor

Batman Üniversitesi 4 Bin Kontenjanla Yeni Öğrencilere Kapılarını Açıyor

Batman Üniversitesi, 2015-2016 akademik yılında yeni açılan fakülte ile fakülte ve yüksekokullara bağlı bölümlerini açıkladı. Açılan bölümlerin 2015-2016 üniversite tercih kılavuzunda yer alacağı bild...

Batman Üniversitesi, 2015-2016 akademik yılında yeni açılan fakülte ile fakülte ve yüksekokullara bağlı bölümlerini açıkladı. Açılan bölümlerin 2015-2016 üniversite tercih kılavuzunda yer alacağı bildirildi.

2008’den itibaren sürekli bir büyüme ve gelişme trendi yakalayan Batman Üniversitesi, her yıl yeni fakülte ve yüksekokullar açarak büyüyor. Ülkenin ve bölgenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeni fakülte ve yüksekokullar açıldığını kaydeden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam 2008 yılında 2 bin 100 öğrencisi bulunan Batman Üniversitesi’nin 2015 yılı itibariyle 8 bin 500 öğrenciye ulaştığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Uluçam fakülte ve yüksekokulların ülkenin ve bölgenin ihtiyaçlarına göre bölüm ve programlara yer verildiğini belirterek "Her sene yeni fakülte ve yüksekokullar açmak suretiyle Üniversitemizi 2008 yılından bu yana hızlı bir şekilde büyütmeye çalışıyoruz. Bu sene Yabancı Diller Yüksekokulu’nu açtık. Ayrıca yeni açılan fakülte ve yüksekokullarla beraber diğer fakülte ve yüksekokullara yeni bölüm ve programlar açıyor buralara uygun öğretim üyeleri temin ederek öğrenci de alıyoruz. 2008 yılında 2 bin 100 olan öğrenci sayımızı 2014-2015 eğitim öğretim yılında 8 bin 500’e çıkardık. Bu sene yaklaşık 4 bin öğrenci kontenjanımız bulunmaktadır. Yeni açtığımız bölüm ve programlara da alacağımız öğrenci sayılarını göz önünde bulundurduğumuzda öğrenci sayımızın 11 bine yaklaşması bekleniyor" dedi.

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİ ALIYOR

Batman Üniversitesi 2015-2016 eğitim öğretim yılında inşaat mühendisliği bölümüne 100 öğrenci alıyor. Mühendislik-mimarlık fakültesi inşaat mühendisliğiyle de farkındalık oluşturmaya hazırlanan üniversite, siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümüyle de 40 öğrenci alacağını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.