Batman’da ’Türk Semenderi’ Bulundu

Batman’da ’Türk Semenderi’ Bulundu

Batman’ın Gercüş ilçesinde bir vatandaş, tarlada ’Türk semenderi’ olarak bilinen ve nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan su kertenkelesi buldu.Gercüş ilçesi Kesiksu köyü civarında ’Türk s...

Batman’ın Gercüş ilçesinde bir vatandaş, tarlada ’Türk semenderi’ olarak bilinen ve nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan su kertenkelesi buldu.

Gercüş ilçesi Kesiksu köyü civarında ’Türk semenderi’ olarak bilinen ve nesli tükenmekte olduğu için koruma alınan su kertenkelesi bulan vatandaş, üzerinde sarı benekleri bulunan hayvanı Batman Üniversitesi’ne teslim edecek. Bölgede ilk defa böyle bir canlı türüne rastladıklarını belirten Veysel Şen, bu canlı türlerinin tropikal iklimde yaşadığını söyledi. Kertenkelenin hem suda hem de karada yaşayabildiğini aktaran Şen, "Ancak bölgemizdeki sıcaklığa rağmen görülmesi şaşırtıcı" dedi.

Bulduğu canlının yer altındaki solucanlarla beslendiğini belirten Şen, Batman Üniversitesi’nde hayvanlarla ilgilenen bir iki arkadaşıyla görüştüğünü ve hayvanın inceleneceğini söyledi. Türkiye’de bir iki yerde bu canlının görüldüğünü aktaran Şen, "Kertenkeleyi görünce değişik olduğunu anladım. Yanıma aldım ve canlılardan anlayan üniversiteli bir iki arkadaşa söyledim. Canlının koruma altındaki ’Türk semenderi’ olduğunu söylemeleriyle canlıyı üniversiteye vermeye karar verdim. Üniversite bu canlıyı araştıracak neyle beslendiğini nasıl yaşadığını inceleyecek" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.