Bayram Dijitalleşti, Gülsüm Ana İsyan Etti

Kurban Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, Aydınlı Gülsüm Çetin bayramların dijitalleşmesine tepki gösterdi.

Kurban Bayramı Tüm yurtta olduğu gibi Aydın'da da kutlanıyor. Sabah saatlerinde bayram namazı için camiler cemaatle dolarken, namaz sonrasında ise vatandaşlar kurban kesme telaşına düştü. Bayramda tüm bunlar yaşanırken Aydınlı Gülsüm Çetin (62) isimli vatandaş eski bayramların tadının kalmadığını söyleyerek dijitalleşmeye isyan etti.

"TELEFONLAR ÇIKTI, BAYRAMLAŞMA BİTTİ"

Aydınlı Gülsüm Çetin, cep telefonlarının olmadığı yıllarda bayramlaşmaların ayrı bir tadı olduğunu ifade ederek, "Bizim küçüklüğümüzde bayramlar çok farklıydı. Bayramlardan günler önce evimizde hazırlıklar başlar, temizlik yapılır, baklavalar hazırlanır, bayramlıklar alınarak ütülenip hazır edilir, ayakkabılar boyanır, arife günleri mezarlıklar ziyaret edilirdi. Bayram sabahı evin erkekleri bayram namazına gider, dönüşlerinde ailecek kahvaltı edilip bayramlaşılır, kurban kesilir daha sonra bayram ziyaretleri gerçekleştirilirdi. Yaşlıların ziyaretlerden dolayı mutlulukları gözlerlerinden okunurdu. Ancak günümüzde bayram ziyaretlerinin yerini cep telefonu mesajları ve internet üzerinden yapılan görüşmeler aldı. Tek tuşla yüzlerce, binlerce kişiye toplu olarak gönderilen mesajlar adetlerimizi yok etmeye başladı. Teknoloji bayram ziyaretlerini bitirdi" dedi.

"SOĞUK MESAJLAR YERİNE İNSAN YÜZÜ GÖRMEK İSTİYORUM"

Cep telefonlarının olmadığı yıllarda eş dost ve arkadaşların bayramlarının Çetin, "Hayatın yoğun temposu artık insanları birbirinden uzaklaştırdı, yaşamlarını digital ortama taşıdı. Artık ya internet üzerinden ya da cep telefonu yoluyla bayramlaşılıyor. Soğuk bir cep telefonu mesajı güleryüzlü insanların yerini asla tutmaz. Eskiden yapılan ev ziyaretlerini çok özlüyor, soğuk mesajlar yerine insan yüzü görmek istiyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.