Bayramda milli park ve tabiat parkları dolup taştı

Bayramda milli park ve tabiat parkları dolup taştı

Ramazan Bayramı’nda milli parklar ve tabiat parkları ziyaretçi akınına uğradı.Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü korumasındaki parklara, 734 bin 246 kişi ziyaret etti.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı yazılı açıklamada, üç günlük bayram tatili süresince korunan alanlarda çok yoğun ziyaretçi trafiği yaşandığını belirtti.Yurt genelindeki 178 farklı korunan alanda toplam 734 bin 246 kişiyi ağırladıklarını bildiren Eroğlu, sadece bayramın üçüncü gününde korunan alanları 279 bin 617 kişinin gezdiğini ifade etti.

Eroğlu, korunan alanlarda en fazla ziyaretçi ağırlayan ilin Ankara olduğuna işaret ederek, "Ankara'daki korunan alanlar toplam 76 bin 974 kişiyi ağırladı. Bu kişilerden 71 bin 505'i ise Soğuksu Milli Parkı'nı ziyaret etti. En fazla ziyaretçi ağırlayan Ankara'yı sırasıyla 63 bin 784 kişi ile Antalya, Gaziantep, Muğla, İstanbul, Bolu, Bursa, Aydın, Trabzon ve Edirne izledi." bilgisini verdi.

ZİYARETÇİ SAYISI SON 13 YILDA 2 KATTAN FAZLA ARTTI

Milli park ve tabiat parklarını herkesin ziyaret etmesini öneren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın zamanlarını daha keyifli geçirebilmeleri ve günlük hayatın stresinden uzaklaşabilmeleri için Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan yatırımlar neticesinde bu alanlardaki ziyaretçi sayısı son 13 yılda 2 kattan daha fazla arttı. 2002 yılında 5,5 milyon olan ziyaretçi sayısı, gerçekleştirdiğimiz muazzam yatırımlarla 2015 yılında 12,5 milyona çıktı."

Eroğlu, Türkiye'nin dört bir yanında şehir ormanları, tabiat parkları ve mesire alanları bulunduğunu belirterek, "Tabiat turizmini geliştirmek ve vatandaşlarımızın tabiat parklarında yeşile olan ihtiyacını gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın yerinde olduğunu ise bayramda yaşanan bu ziyaretçi sayıları ile anlamış oluyoruz. Hedefimiz korunan alanlarımız için gerçekleştireceğimiz yatırımlar neticesinde ziyaretçi sayısını 2019'da 15 milyona çıkarmak." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.