Bayrampaşa’nın ‘Bereket Ekspresi’ Nazilli’de

Bayrampaşa Belediyesi, Türkiye’de ilk defa ‘Bereket Ekspresi’ ile Anadolu’da özel iftar programları düzenleyerek, 10 binlerce insanı tren garlarında bir araya getiriyor.

2005 yılında ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz’ sloganıyla yola çıkan ve Balkanlar’da dokuz yıldır, aralıksız iftar sofraları kuran Bayrampaşa Belediyesi, ‘Bereket Ekspresi’ ile bu yıl Anadolu’da da iftar sofraları kuruyor. ‘Sınır tanımayan kardeşlik’ bu yıl ‘Bereket Ekspresi’ ile Anadolu’ya da taşınırken Ramazan Ayı boyunca Anadolu’yu karış karış gezerek toplam 100 bin kişiyi tren garlarında kuracağı iftar sofralarında bir araya getirecek. Program çerçevesinde Nazilli’ye gelen ‘Bereket Ekspresi’ yarın gerçekleştireceği iftar programında Kuran-ı Kerim tilaveti okunacak, ilahiler söylenecek, çocuk oyunları sahnelenecek ve folklor gösterileri yapılacak.

1 TEMMUZ’DA HAREKET ETTİ

1 Temmuz Salı günü İstanbul’dan hareket eden ‘Bereket Ekspresi’, tıpkı Balkanlar’daki gibi, Anadolu’nun 20 farklı noktasında iftar sofraları kurarak; gönülleri birleştirip, dostluğu ve kardeşliği pekiştiriyor. İlk durağı Adapazarı olan ‘Bereket Ekspresi’ sırasıyla Bozöyük, Eskişehir, Yozgat’ın Yerköy ve Şefaatli ilçeleri, Kayseri, Sivas, Malatya, Mersin, Karaman, Konya, Afyon ve Manisa’nın Salihli ilçelerinde iftar sofrası kurdu. 19 Temmuz’da ise Nazilli’de Bayrampaşa Belediye Başkanlığı ile Nazilli Belediye Başkanlığı arasında yapılan Sosyo-Kültürel alanda işbirliği protokolü gereğince Nazilli Belediyesi ile Bayrampaşa Belediyesi beraberliğinde Ramazan Etkinliği düzenlenecek. ‘Bereket Ekspresi’ iftar programı etkinliklerinin ardından yeniden hareket ederek 20 Temmuz’da Selçuk’ta, 21 Temmuz’da Tire’de, 22 Temmuz’da Basmane’de, 23 Temmuz’da 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma’da, 23 Temmuz’da Manisa’da ve 25 Temmuz’da ise Balıkesir’de gönül sofralarında binlerce insanı buluşturacak.

<span style=

<span style=

<span style=

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.