Bbp Lideri Destici’den ‘Suriye Savaşı’ Açıklaması

Bbp Lideri Destici’den ‘Suriye Savaşı’ Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin genel seçimler öncesi Suriye ile savaşa girmesi iddialarını yorumladı. Destici, Türkiye’nin Suriye’ye bir müdahalesinin macera ola...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin genel seçimler öncesi Suriye ile savaşa girmesi iddialarını yorumladı. Destici, Türkiye’nin Suriye’ye bir müdahalesinin macera olacağını söyledi.

Milli İttifak’ın seçim çalışmaları kapsamında Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile birlikte Edirne mitingini gerçekleştiren Destici, miting sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “Türkiye’nin seçime yakın bir zamanda savaşa gireceği” iddialarının hatırlatılması üzerine BBP lideri Destici, Türkiye’nin böyle bir müdahalesinin macera olacağını belirtti.

“HÜKÜMETİ UYARIYORUM, BÖYLE BİR MACERATA ATILMASINLAR”

Destici, başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin Suriye konusunda Türkiye’yi yanılttığına değinerek, “Bunu net bir şekilde gördük. Tekrar böyle bir şey yaparlarsa bu sefer tabii kandırılmaya, aldatılmaya müsait bir iktidarımız var ama bu kadar da olmaz diyoruz. Hadi içeride aldatılıyorsun da dışarıda da aldatıldın. Suriye ve Irak konusunda. Şimdi tekrar aldatılmamak, aynı delikten defalarca sokulmamak lazım. Onun için buradan hükümeti uyarıyorum. Böyle bir maceraya atılmasınlar” dedi.

“BU VEBALİ MİLLETE ESAT DÜŞMANLIĞIYLA YUTTURAMAZSINIZ”

Demokrasi içerisinde bir takım yönetim değişiklikleri yaparak Suriye halkının dönüşümü sağlayabileceğini vurgulayan Destici, “Suriye bundan 5 yıl geriye gittiğimiz zaman huzurlu bir ülkeydi. Ve gerçekten bütün sınırlar açılmıştı. Halep’in Anten’ten, Şam’ın Ankara’dan, İsstanbul’dan bir farkı yoktu bizler için. Gidip geliyorduk. Hatta 2006 yılında rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu başkanlığındaki BBP heyetine dönemin Suriye Başbakanı, İsrail’le o dönemde savaş durumları vardı. Eğer İsrail’le biz savaşta kaybeder, bu ülkenin Suriye’yi işgal etmesi gibi bir durum söz konusu olursa biz Türkiye bayrağını çeker ve Türkiye’ye katılırız diyecek kadar bir noktaydık. Ortak bakanlar kurulu toplantıları yapılıyordu. Bu sonucun vebali kimde? Bunu milletimiz iyi biliyor. Bu vebali millete Esat düşmanlığıyla yutturamazsınız, inandıramazsınız. Bundan daha kötüsünü de yapmamalarını bekliyor ve tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.