Bbp’den Seçim Anketlerine Tepki

Bbp’den Seçim Anketlerine Tepki

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, son seçim anketlerinin gerçeği yansıtmadığını ve anketi yapan firmaların mutlaka denetime tabi tutulmaları gerektiğini belirterek, “O yanıltıcıların dışında b...

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, son seçim anketlerinin gerçeği yansıtmadığını ve anketi yapan firmaların mutlaka denetime tabi tutulmaları gerektiğini belirterek, “O yanıltıcıların dışında biz kendi yaptırdığımız anketlerde yüzde 14 gibi bir rakamın bandında gözüküyoruz. Şu anki durumumuz yüzde 14, baraj sorunumuz yok” dedi.

Ahmet Gürhan, iktidar olduklarında bebek katili Öcalan’ı idam edeceklerini söyledi.

Milli İttifak’ın İzmir 1. bölge adayları Ahmet Gürhan, Serkan Uyar, Cavit Babur ve Emin Göktaş, İhlas Haber Ajansı İzmir Bölge Müdürü Özcan Aydın’ı ziyaret etti. Ziyarette seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Gürhan, seçim barajına takılmayacaklarını ve AK Parti ile MHP cephesinden gelecek oyla yüzde 14 oranında oy alacaklarını söyledi.

Seçim anketlerini yapan şirketleri de eleştiren Gürhan, bu alanda yasal boşlukların olduğunu ve mutlaka bir denetim mekanizması olması gerektiğini savundu.

“ANKET FİRMALARI DENETİME TABİ TUTULSUN”

Son seçim anketlerine göre, yüzde 12 ile 14 arasında oy oranları olduğunu dile getiren Gürkan, şöyle konuştu: “Bu anket firmalarının yaptıkları araştırmaların bir denetime tabi tutulmasını istiyorum. Türkiye’de her türlü anket firması var. Yasalarımız öyle boş ki bir anket firması kuruyorlar. Para nereden gelirse hemen diyorlar ki yüzde 45 AKP, yüzde 1 BBP. Böyle bir şey yok. Bu yanıltmanın da insanlara yansıması belki yüzde 1’in altında. Buradan bunlar bir kazanç elde edemez. Bunları boş versinler. Anketleri böyle göstermenin, sandığa yansıması sadece yüzde 1. Boşu boşuna para harcıyorlar. Eğer sandığa yansıma oranının yüksek olduğunu düşünüyorlarsa gelin hep birlikte şunu yapalım. Anket firmalarını denetim altına alalım. Bağımsız deneticilerin yetkilerini güçlendirelim, anket yapan firmaları denetlesinler. Demokratik sivil ülkeler bunu yapıyor. Anketler denetim firmasından geçerek yayınlanabilir hale gelecek. Denetimli bir anket yaptığınız zaman onun sandığa, millete yansıması yüzde 60-70 olur” dedi.

“YÜZDE 14, BARAJ SORUNUMUZ YOK”

Son seçim anketlerinin gerçeği yansıtmadığını ileri süren Gürhan, “Bugün o yanıltıcıların dışında biz kendi yaptırdığımız anketlerde emin olun yüzde 14 gibi bir rakamın bandında gözüküyoruz. Tabi Türkiye’nin gelişmeleri, günlük olaylar farklı şeyler çıkarabilir. Güç odakları sizleri istemeyebilir. O nedenle şu anki durumumuz bizim yüzde 14, baraj sorunumuz yok” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARA GELİRSEK BEBEK KATİLİNİ İDAM EDERİZ”

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) PKK’nın uzantısı taşeron bir parti olduğunu savunan Ahmet Gürhan, partinin Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın barajı aşamazsa istifa edeceği yönündeki sözlerini de eleştirdi.

HDP’nin samimiyetine ve sözlerine inanmadıklarını belirten Gürhan, şunları söyledi: “Onun ‘istifa ederim, gelirim giderim’ sözlerine inanmayın. Onlar bir başka çubuklarla yönetildiği için o çubuklar ne diyor, onu söylüyorlar. Belki de ‘istifa ederim’ diyor ama belki de içerideki caniyi çıkartıp onun başına getirecekler. Onun başında bir seçim yapılacak, meclise getirilecek. Bu planlar, düzenler kurulmuş biz onların ne samimiyetlerine ne de söylediklerine inanırız. Biz eğer BBP iktidar olursa hem onların dokunulmazlıklarını kaldırır hem de milletimizin, bebeklerimizin canını yakan bebek katilini de yargılar idam ederiz. Biz bunun sözünü veriyoruz.”

“DEVLETİN İMANI ADALETTİR”

Danıştay’ın 147’nci kuruluş yılı törenine bazı basın kuruluşlarının alınmamasının büyük bir tehlike göstergesi olduğunu öne süren Gürhan, sözlerine şöyle devam etti: “Bir devletin imanı adaletidir. Devlet imansız olur mu ya. Onun için ben devleti adalete çağırıyorum. Danıştay’ın kutlama törenlerine kota konulması çok tehlikeli bir iş. Sadece basın kuruluşunun temsili yer almasını uygun bulmuyorum. Türk geleneklerine de uygun değil misafirperverliğimiz de uygun değil.”

“EN ÇOK OYU BİZ ALIRIZ”

İktidara alternatif partinin sadece BBP olduğunu, en büyük oyu da partilerinin alacağını ifade eden Gürhan, AK Parti ve MHP’den gelecek oylarla meclise grup olarak gireceklerini belirtti. 7 Haziran Genel Seçimlerine Saadet Partisi ile birlikte girme kararı vermelerindeki en büyük etkeni de paylaşan Gürhan, “Biz hep BBP’yi meclise taşımayı hayal ederek siyaset yaptık. Ama öyle bir baskı geldi ki milletten, bizden AKP’ye alternatif oluşturmamızı istedi. Milli ittifakı biz oluşturmadık millet oluşturdu. 2011 seçimleri itibariyle biz 2.2 gibi bir rakam aldık. 2.8 de ittifak yaptığımız Saadet Partisi’nden var. İki partinin oy oranları yüzde 5’in üstüne geliyor. Bir de ittifak yapınca biz sıfırdan yüzde 7’den başladık. Yüzde 7 gibi bir rakamla başlamak baraj sorununuz yok demektir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.