Beden Eğitimi Öğretmenleri Mental Koçluk Eğitimi Aldı

Beden Eğitimi Öğretmenleri Mental Koçluk Eğitimi Aldı

İstanbul’un çeşitli okullarında görev yapan 25 Beden Eğitimi öğretmeni, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nişantaşı Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Mental Spor Koçluğu Eğitimi...

İstanbul’un çeşitli okullarında görev yapan 25 Beden Eğitimi öğretmeni, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nişantaşı Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Mental Spor Koçluğu Eğitimi aldı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nişantaşı Üniversitesi arasında imzalanan eğitimin niteliğini arttırıcı, öğrenci, öğretmen, idareci ve velilere yeni ufuklar açacak tüm proje ve faaliyetlerde işbirliği anlaşması kapsamında eğitimlerine devam eden Nişantaşı Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin çatısı altındaki Nişantaşı Öğretmen Akademisi ilk mezunlarını verdi. İstanbul’un çeşitli ilçelerindeki okullarda görev yapan 25 Beden Eğitimi öğretmeni 6 gün boyunca İsmail Barış Özpazarcık’tan Mental Spor Koçluğu Eğitimi aldı.

Beden Eğitimi öğretmenlerini çok önemsediklerini belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, “Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nişantaşı Üniversitesi arasında bir protokol imzalamıştık. Bu protokol kapsamında öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin, çeşitli zamanlarda üniversitemizin imkanlarından yararlanmasını sağlamak amacıyla bu protokolü gerçekleştirdik. Bu kapsamda ilk eğitimimizi bitirdik. Bu eğitimi İstanbul genelinde 25 Beden Eğitimi öğretmenimize verdik. Beden Eğitimi öğretmenlerimizi çok önemsiyoruz. Onların öğrencilerle iletişimini yüksek bulduğumuz için, bu çalışmadan sonra kendileriyle bir sosyal gelişim planı yazmayı ve İstanbul çapında bir sosyal hareketlilik oluşturmayı amaçladık. Bu nedenle ilk eğitimimizi Beden Eğitim öğretmenlerimize vermiş olduk. Çok da başarılı bir süreç geçti. Öğretmenlerimiz bu eğitimden dolayı çok mutlu oldular ve bu eğitim kapsamında kazandıkları becerileri öğrencilere uygulayarak daha güzel nesillerin yetişmesine fırsat sağlayacaklar” dedi.

Öğretmenlerin yetkinliklerini arttırmak ve onları güncel bilgilerle donatmak amacıyla bu programı gerçekleştirdiklerini ifade eden Nişantaşı Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Burak Kılanç, “Üniversitemizin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı eğitimde işbirliği protokolü çerçevesinde öğretmenlerimizin yetkinliklerini arttırmak ve güncel bilgilerle donatmak adına eğitim programı hazırladık. Bu eğitimi, Nişantaşı Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi çatısı altındaki Nişantaşı Öğretmen Akademisi yürütüyor. Öğretmenlerimiz çok kıymetli hocalardan eğitim aldılar. Gelecek nesilleri iyi bir şekilde yetiştirmek için öğretmenlerimizin iyi bir performans göstermesi gerekiyor. Bunun için de en güncel bilgilerle onları donatmak gerekiyor” dedi.

Öğretmenlere 6 gün süreyle Mental Spor Koçluğu Eğitimi’ni veren İsmail Barış Özpazarcık, “Mental Spor Koçluğu programında öğretmen arkadaşlarımızla birlikte olduk. Onların yaşamları öğrencilerle beraber geçiyor. Aslında fiziksel birçok aktivite aynı zamanda zihnimizin sağlıklı yaşamıyla ilgili. Koçluk zaten son dönemlerde çok öne çıkan bir program. Bu eğitim program; beyin sistemini tanıma, kişinin kendini keşfetmesi, potansiyelini fark etmesi ve bu potansiyeli aktive etmesi ilgili” dedi.

Eğitime katılan öğretmenlerden Kadir Kınacı, “Nişantaşı Üniversitesi bu konuyu çok iyi çalışmış. Mekan seçimi çok iyiydi. Dersi veren öğretmenler, harikaydı. Çok bilgilendik ve donanımızı üst seviyeye çıkardık. Bu organizasyonu sağlayan herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuşurken Nurcan Stein ise “Eğitim beklentimin de üstünde çok verimli geçti. Dünyaya bakış açım değişti. Farklı bir boyuttan bakmayı öğrendim. Eğitime ilk başladığımda ‘Bunlar olamaz’ diye düşündüğüm birçok şeyin gerçekleşebileceğini gördüm. Çok verimli geçti” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.