Bekaroğlu'na, 'Siz Gerçekten CHP'li misiniz?' Sorusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Kuşadası’na geldi.

İlçe örgütünü ziyaret eden Bekaroğlu, daha sonra da Belediyenin düzenlediği "Ortadoğu ve Savaş" konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Hem parti ziyareti hem de panel sırasında, Bekaroğlu’nun Kuşadası ziyaretine katılımın az olması dikkat çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun CHP Kuşadası ilçe örgütünü ziyareti sırasında, CHP Kuşadası ilçe Başkanı Soner Kaplan ve partililer karşıladı. Bekaroğlu, burada partililerle sohbet ederek, siyasi gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Türkiye’nin bölünmediğini ancak toplumun bölündüğünü kaydeden Bekaroğlu; "Daha azınlıkta kalan gruplar ve belli toplum kesimleri ülkenin geleceği ile ilgili, kendi gelecekleri ile ilgili endişe taşıyorlar. Bu endişenin artmasıyla da normal seçimler yoluyla iktidarın değişebileceğine olan inançlarını kaybediyorlar" dedi.

- BEKAROĞLU’NA ATATÜRK SORUSU

Bekaroğlu’nun CHP ilçe örgütüne yaptığı ziyaret sırasında bir vatandaşın Atatürk’e keferi deyip, demediği sorusuyla karşılaştı. Söz alan bir partili, “ Siz partiye, CHP’nin altı okuna, cumhuriyet ilkelerine sahip olarak mı geldiniz yoksa milli görüşü bırakarak CHP’ye dönüş mü yaptınız ? Ya da Atatürk’e kefere deyip, bu ülkeyi laik ve anti laik diye bölen Erbakan’ın öğrencisi olarak mı geldiniz. Siz şimdi gerçekten CHP’li misiniz ? “ diye sordu. Partilinin bu sorusuna cevap veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, “ Bunların hepsi yanlış, kimse Atatürk’e hakaret etmemiştir. Atatürk’ün altı okuyla ve Atatürkçülükle ilgili 3 gün burada oturur, senle konuşuruz. Atatürkçülük, insanları kimlikleri üzerinden ayırmak mıdır ? Yoksa Türkiye’de yaşayan herkesi kendi kimliğiyle eşit yurttaş kabul etmek midir ? Bunların hangisi Atatürkçülüktür ?“ diye cevap verdi. Bekaroğlu’nun bu konuşması sırasında partili tepki olarak salonu terk etti.

- ORTADOĞU VE SAVAŞ PANELİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, parti ziyaretinin ardından daha sonra Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen “Ortadoğu ve Savaş“ konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Kuşadası Belediyesi meclis salonunda düzenlenen panelde konuşan Bekaroğlu; “Suriye’deki olaylar ve Kobani’deki çatışmalardan sonra ister istemez sınırlar açılıyor. 200 bin kişi geldi Türkiye’ye. Nerde bu 200 bin kişi. bu 200 bin kişinin 150-160 bin kişisi zaten buradaki akrabalarının evlerine gittiler. Orada bir katliam var insanlar oradan kaçıyor. Bizi niye ilgilendiriyor, ne ilgilendiriyor falan diyemiyorsunuz. Çünkü bizim yurttaşlarımızın akrabaları hepsi. Ortadoğu’da ne oluyor konusu çok konuşuldu, çokta sorular soruluyor. Son dönemde bir terör örgütü çıktı. Canavar, insanları boğazlayan İŞİD isimli bu terör örgütü radikal İslamcı. Bu örgüte karşı tüm dünya savaşıyor, koalisyonlar, ittifaklar kuruluyor, TBMM tezkere çıkarıyor. Sanki Ortadoğu’da bu tür olaylar daha önce hiç olmadı. Petrol savaşları İngilizlerin egemen olduğu dönemde meşhur İngiliz oyunlarıyla nasıl kontrol edildi, nasıl devletler kuruldu, kim kime düşman edildi. Bunlar hep yazıldı söylendi ama son zamanlarda Ortadoğu’da petrol üzerinden devam eden bu savaş biraz değişti ve dönüştü. Şu anda yaşanan savaş sadece enerji merkezlerini yani petrol doğalgaz kaynaklarını ve bunların başını kontrol etmek, ya da hep söylenen İsrail’in güvenliğini sağlamak için. Evet bütün bunlar doğrudur. 10 sene önce BOP diye bir vardı, Büyük Ortadoğu Projesi. Sonra bu projenin takdimi, savaşla, işgalle olunca ve o yöntemin çokta geçerli olmadığı anlaşılınca ismi çok kullanılmaz oldu. Türkiye’de bir halat yarışı yapılıyor. İlkokuldan hatırlar mısınız halat yarışı yaptırırlardı ama yenen taraf nasıl bir zafer kazandıysa onlar altta kalırdı diğerleri üzerlerine yığılırdı. Kazananlar da, kaybedenler de yara bere ve çamur içinde kalırdı. Böyle bir halat yarışı yapılıyor ve biz bunun farkındayız. Netice itibariyle hepimiz birbirimizin üzerine düşeceğiz. O halde bundan vazgeçmek gerekiyor “ dedi.

Bekaroğlu'na, <span style=

Bekaroğlu'na, <span style=

Bekaroğlu'na, <span style=

Bekaroğlu'na, <span style=

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.