Bekir Kuvvet Erim'den Nazilli'ye müjde!

Bekir Kuvvet Erim'den Nazilli'ye müjde!

Nazilli’nin önemli bir turizm kapısı olmayı hak eden Mastaura Antik Kenti, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim tarafından sahiplenildi.

Erim, müjdeli haberi vererek Turizm Bakanlığı yetkililerinin bölgede çalışmalara başlayacağını söyledi.
Nazilli'nin Bozyurt Mahallesi'nin bir kilometre kuzeyinde yer alan ve  turizme kazandırılmayı bekleyen toprak altındaki Mastaura Antik Kenti için AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim girişimde bulundu. Yöre halkının yaptığı çağrıya kulak veren Milletvekili Erim, tamamı şahısların mülkiyetinde olan zeytin, incir ve üzüm bahçeleri arasındaki gizemini koruyan Antik Kent için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüştüğünü ifade etti.

ERSOY AYDIN’A GELECEK 
Türkiye Genelinde birçok ilde kazı çalışması yapıldığını dile getiren Bekir Kuvvet Erim, "Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyarete gittiğimde kendisine bu konuları iletmiştim. Mastaura ilgili Kültür Turizm Bakanlığı’nda kazı başkanıyla görüştüm. En kısa zamanda Aydın’a gelecek. Birlikte bölgeye giderek çalışmalarımıza başlayacağız. Bu sene Denizli, Muğla, Antalya, Diyarbakır ve Van’da 20 tane antik kentte kazılar yapılıyor. Seneye bu sayıyı 40’a çıkaracağız. Eskiden 3 ay yapılan kazılar 12 aya çıkarılacak" dedi. 

TÜRKİYE TURİZM CENNETİ OLACAKTIR
Türkiye'de turizmin yalnızca deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını kaydeden Erim, bu tür antik kentlerin gün yüzüne çıkması gerektiğini belirterek, "Belediyelerin desteği ile özel firmaların  sponsor desteği çok önemli. Bunlar da işin içerisine dahil olmalı. Bu antik kentler gün yüzüne çıktığı zaman Türkiye turizm cenneti olacaktır" şeklinde konuştu.

mastauranin-gizemi-cozulecek-107320-3b967accf48f2e9bea20be0966456e11.png

Simge Ata - Hedef Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.