Belediye Konservatuarı’nda Mezuniyet Heyecanı

Belediye Konservatuarı’nda Mezuniyet Heyecanı

Adıyaman Belediyesi Konservatuarı 2014-2015 eğitim ve öğretim dönemi, muhteşem bir törenle sona erdi.Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Konservatuar biriminin mezuniyet ve sertifik...

Adıyaman Belediyesi Konservatuarı 2014-2015 eğitim ve öğretim dönemi, muhteşem bir törenle sona erdi.

Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Konservatuar biriminin mezuniyet ve sertifika töreni, yoğun bir katılıma sahne oldu. Belediye Konservatuarı ile Halk Eğitimi Merkezi’nin ortaklaşa Belediye Konferans Salonu’nda düzenledikleri etkinlikte, mezuniyet heyecanı yaşandı. Salonun girişinde bulunan şövalelerdeki tuvallere çizili birbirinden güzel resimler ise dikkatlerden kaçmadı. Konservatuar öğrencileri tarafından çizilip sergilenen resimler, icra edilen aktivitenin güzelliğine ayrı bir güzellik kattı.

Açış konuşması yapan Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut, Konservatuarın önemine vurgu yaparak, işleyişinden bahsederken, akabinde öğrenciler tarafından katılımcılara enfes bir Türk Halk Müziği konseri sunuldu. Bahattin Dolaş’ın sunumunu yaptığı, Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Mustafa Çiftçi yönetimindeki konserde, yurdun dört bir yanından birbirinden güzel türkülere yer verildi. Kimi zaman koro halinde, kimi zaman solistler tarafından seslendirilen muhteşem eserlerle eşsiz bir müzik ziyafeti sunuldu. Müzik programı 2 bölümden oluşurken, bölümler arasında Tiyatro Bölüm Başkanlığı oyuncularınca anlamlı bir skeç sahnelendi. Skecin arından Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Resim, Tiyatro, Bağlama, Keman, Gitar gibi birçok dalda mezun olan 180 öğrenciye sertifika verildi. Toplu resim çekimlerin akabinde, 2 buçuk saat süren program, nihayete erdi.

Programa Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, konservatuarın bölüm başkanları, hocaları, öğrencileri, öğrenci velileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.