Belediye Meclisi'nde Oy Ve Ekmek Tartışması Yaşandı

Belediye Meclisi'nde Oy Ve Ekmek Tartışması Yaşandı

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yönettiği Aydın Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısında 17 gündem maddesi görüşüldü.

Meclis toplantısına MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Havva Kukul, CHP Merkez İlçe Yöneticileri ve Belediye’deki müdür kadrosu katıldı. Gündemin ilk maddesi olan Zabıt Özeti oylanmadan önce söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çakır, balkon çıkmaları için belediye meclisinde geçmişte görüşülen bir maddede Başkan Çerçioğlu’nun çekimser yönde oy kullandığına işaret etti. Çakır yaptığı konuşmada, “Sayın Başkan, o günkü oturumda ret veya çekimser yönünde oy kullandığını net şekilde beyan etmedi . Fkat Zabıt Özeti’nde çekimser oy kullandığını görüyoruz. Neden çekimser oy kullandığının izahını veya Zabıt Özeti’nin okunmasını rica ediyorum” dedi. Çakır’a cevap veren Başkan Çerçioğlu, “Yasa gereği maddeyi gündeme getirdim. Özgür iradem ile istediğim gibi oy kullanırım. Nasıl oy kullanacağımı kimseye sormam. İster evet, ister ret, ister çekimser oy kullanırım. Meclis’te nasıl karar vereceğimi sorgulayamazsınız, ben de sizin kararınızı sorgulayamam. ‘Evet’ veya ‘hayır’ demediğime göre o zaman çekimser oluyor. Oyum hiçbir Meclis üyesinin ipoteği altında değildir” diye konuştu. Kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından diğer maddelere geçildi.

EKMEK KONUSU

Gündem dışı maddelerde söz alan MHP’li Belediye Meclis üyesi Cavit Tığ, Aydın Belediyesi’nin üretime geçirdiği Halk Ekmek’in kalitesinin az olduğunu savundu. Çerçioğlu’nun halkın memnun olduğunu ve günde 17 bin ekmek ürettiklerini belirtmesi üzerine konuşan Tığ, “17 bin ekmek sayısı 190 bin nüfusa sahip Aydın’a göre az. Ayrıca AY-BA bu ekmekten satın alıyor mu”dedi. Tığ’a cevap veren Çerçioğlu, “Biz iktisadi işletme kurarak 50 kuruşa ekmek satıyoruz. AY-BA belediyeden ekmek satın alamaz. Çünkü parası olan bir şirket değil. Ekmek üzerinden lütfen siyaset yapmayalım” ifadelerini kullandı.

iha-20131008aw000759-4-t.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.