"BELEDİYE RANTTAN VE ŞAİBEDEN TEMİZLENDİ "

"BELEDİYE RANTTAN VE ŞAİBEDEN TEMİZLENDİ "

Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, gazetemize verdiği demeçte, ittifak idaresindeki belediyenin ranttan temizlendiğini, şaibeli alım ve satımların sona erdiğini söyledi.


GÜNAY PABUŞCU - Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim gündeme ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. İttifak vurgusundan, belediye yönetimine, parti içi meselelerden, CHP il kongresi sonrası kendisi hakkında çıkan "veto" iddialarına kadar birçok konuya değinen Sevim, 31 Mart seçimleri öncesi vatandaşa verdikleri sözlerin tek tek yerine getirdiklerini ifade etti.

NAZİLLİ 10 YIL HİZMET ALMADI 

Millet İttifakı'nın paydaşı olarak Nazilli' de çok ciddi bir seçimi kazandıklarını belirten Başkan Sevim, geçen 11 aylık süreci değerlendirdi. 2009-2019 yılları arasında MHP'li Haluk Alıcık yönetimindeki Nazilli Belediyesi'nin şehre gerekli hizmetleri yapmamasından yakınan Sevim, şunları söyledi; "Sümerbank gibi çok ciddi bir üretim bandının kurulduğu ve sosyal demokrasinin, modern şehircilik anlayışının kurulduğu  1937'den bu yana ki süreçten beri Nazilli, son 10 yılda hak ettiği yerel hizmetleri almadan Aydın'ın gerisinde bırakıldı. Olaya buradan baktığımızda biz 1-0 geriden başladık. Hizmet anlamında, hem borçların doğru yatırımlara sevk edilmemesi, alt yapı, üst yapı konularında Nazilli'nin ihtiyacı olan doğru yatırımlara aktarılmaması bizim bugüne geldiğimizde hizmet önceliklerimizi 10 yıl, 15 yıl önce yapılması gerekenleri yaparak başlamamıza yol açtı. Bu da belli anlamlarda dışarıdan bakıldığında belediyenin faaliyetlerinin ilk bir yılı içerisinde sanki bir şey yapılmamış gibi muhalifler tarafından algı yaratılıp kamuoyunda paylaşılıyor. 31 Mart'tan sonra bizim önceliğimiz kamu kaynaklarının doğru kullanılması ve halka hizmetin doğru bir şekilde götürülmesiydi. Seçim öncesi kahvelerde ve sokaklarda dolaştığımızda, vatandaşın her kuruşunu, namusumuz gibi koruyacağız sözünü vermiştik. Bundan önceki belediye de halkın vergilerinin, kaynakların doğru kullanılmaması, ranta dönük kullanılmasına izin verilmesi ve yapılan yanlışlar bizim bu noktada önceliğimizi belediye kaynaklarının, kamu kaynaklarının, halktan gelen vergilerin, belediyeye devlet tarafından aktarılan paraların, doğru şekilde kullanılması, ranttan temizlenmiş harcamaların olmadığı, alım satımlarda eşit bir ihale anlayışıyla doğru şekilde kullanılması düzenini sağlamak oldu. Bu belli bir süre alıyor. Belediye içerisindeki önceki yapıların anlayışları bu şekildeki bir hizmet anlayışının bakış açısını değiştirmemiz de bir zaman alıyor. Bu iradeli duruş ve değişim için belediye başkanımız Kürşat Engin Özcan ve ekibini kutluyorum. İttifakın olmazsa olmazı temiz bir belediyecilik, şeffaf bir belediyecilik. 31 Mart'tan bugüne kadar da başkanımız Kürşat Engin Özcan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte ilçemiz için verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam ediyor."

İTTİFAKA TEK PARTİ AÇIKLAMASI

Nazilli'de ittifakın Türkiye'ye örnek olacak şekilde ilerlediğini belirten Başkan Sevim, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve belediye başkanının ittifaka karşı tek bir partiymiş gibi yumruk olarak birlikte hareket ettiklerini söyledi. 

BAŞARININ TAKDİRİ LİSTEYE ALINMAMAK

CHP İl Kongresi'nde kurultay delegesi yapılmaması üzerine İl Başkanı Ali Çankır tarafından veto edildiği iddiaları hakkında da konuşan Başkan Sevim, yaşanan gelişmeyi "İl başkanımızın takdiri" diyerek yorumladı. Sevim konuşmasını şöyle sürdürdü; "Kurultay delegeliği talebi, kongrede bizim ilçemizin 2019 yılında ortaya koymuş olduğu performanstan dolayı elde etmiş olduğu başarının ödüllendirilmesi gerektiğini düşünerek yapmış olduğumuz parti içi pazarlıktı. Bu anlamda il başkanımızın takdiri, böyle bir talebi yerine getirmemek oldu. Başkanımızın takdiri bu şekilde oldu, bunda bir sıkıntı yoktur. Kongreler her iki yılda bir tekrar edilir. Bu kongrelerde söz sahibi olan arkadaşların bakış açıları yaptığı tercihlere yansır. Bizim kurultayda temsil edilmememiz hiçbir şekilde partide süreç birlikteliğimizi bozmaz. Nazilli'de, Aydın'da, Türkiye'de CHP, koltuk, kişisel çıkar, menfaatle siyaset yapmayan insanların bir arada olup mücadele etmesiyle iktdara getirilecek bir CHP'dir. Biz de bu felsefeyle hareket ederiz. Hiçbir koltuk, hiçbir çıkar parti sevdamızın önüne geçmez.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum