Belediye şehrin ortasına seyyar havuz kurdu

Belediye şehrin ortasına seyyar havuz kurdu

Aydın’ın İncirliova İlçesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Gürşat Kale, havaların sıcak gitmesi nedeniyle şehrin ortasındaki Cumhuriyet Meydanı’na seyyar havuz kurdu.

Çocuklar bir metre 30 santim derinliğindeki havuzda hem yüzme öğrenecek hem de sıcaklarda serinleme imkânı bulacaklar.

İncirliova Belediyesi, şehrin ortasına seyyar havuz kurdu. Temmuz sıcaklarında bunalan çocukların hem yüzme öğrenmeleri hem de sıcak havalarda serinleme imkânı bulmalarını sağlamak için Cumhuriyet Meydanı’na konulan 9 metre genişliğinde 14 metre uzunluğundaki seyyar havuz, 130 ton su alıyor. Kiralanan havuzun, Cumhuriyet Meydanı’nda iki ay boyunca kalacağı belirtildi.

Seyyar havuzda 60 öğrenci 4 yüzme kursu eğitmeniyle gruplar halinde yüzme öğrenirken, 42 dereceyi bulan bunaltıcı sıcaklarda serinliyor.

ÇOCUKLAR İSTİFADE EDECEK

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, havuzu çocuklar için kurduklarını bildirerek, şunları söyledi:

“İncirliova’da yüzme sporu etkinliğimizi sürdürmek istediğimizi daha önce ifade etmiştik. Yaz sıcakları nedeniyle hem çocuklarımızın serinlemesi hem de yüzme sporuyla uğraşmalarını sağlamak için Cumhuriyet Meydanı olarak bildiğimiz buraya seyyar bir havuz koyduk. İki aylık yaz spor okulunu burada başlattık. Seyyar havuzda öğrencilerimize yaklaşık 20’şer kişilik gruplar halinde yüzme kursu eğitmenleri tarafından yüzme öğretiliyor. Tüm çocukların bu seyyar havuzdan istifade etmeleri ve görmeleri için havuzu bu meydana koyduk. Bu havuz büyüklere yüzme imkanı sunacak bir yüzme havuzu değil, sadece çocukların yüzmesi için tasarlanmıştır. Çocukların yaz sıcaklarında denize gidemeyenler için de çok iyi bir yüzme fırsatı olacak bir havuzdur. Havuzumuzda sürekli hijyen bir ortamda sağlık kontrolleri yapılarak çocukların yüzmeleri sağlanmaktadır. Bu meydanı seçmemizdeki amaçsa burada yapılanları vatandaşların bire bir görmelerini sağlamaktır. Şehir dışında Kültür Park’ta yapma imkanımız da vardı, ama oraya ulaşım sorunu olduğundan buraya gelip gitme kolaylığından dolayı burayı daha uygun bulduk.’’ 

2-004.jpg

1-005.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.