BELEDİYEYE AİT DÜĞÜN SALONUNA İCRA KARARIYLA TAHLİYE

BELEDİYEYE AİT DÜĞÜN SALONUNA İCRA KARARIYLA TAHLİYE

Nazilli Belediyesine ait Selahattin Acar Düğün Salonu, 4 senedir ödenmeyen kira borcu nedeniyle belediyenin aldırdığı icra kararı gereği polis eşliğinde tahliye edildi.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde belediyeye ait Selahattin Acar Düğün Salonu, 4 senedir ödenmeyen kira borcu nedeniyle Nazilli İcra Hukuk Mahkemesi'nin aldığı karar gereği polis eşliğinde tahliye ediliyor. 12 Kasım 2019’da tahliye kararı çıkan işletmeciliğini Yeşil Mahalle Muhtarı Şenol Öztürk'ün eşi Şükran Öztürk’ün yaptığı Selahattin Acar Düğün Salonu’nun kirası, 8 bin liralık gecikme ücreti hariç yatırıldı. İşletme, 10 gün önce iletilen tahliye kararına rağmen boşaltılmayınca, Nazilli Belediyesi Hukuk Danışmanı ve Avukatı Cihat Öztürk polis desteğiyle icra kararını uyguladı, salonu boşalttı. Şükran Öztürk’ün 1 Ağustos 2019 tarihi itibariyle 2016 yılından 8 bin 18 lira 13 kuruş, 2017 yılından 33 bin 643 lira 20 kuruş, 2018 yılından 17 bin 130 lira 14 kuruş ve 2019 yılından 34 bin 619 lira 99 kuruş kira borcu ve faizleri olduğu için yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

4 SENEDİR KİRA ÖDENMEDİ

2016 yılından bu yana kira borcunu ödemeyen Şükran Öztürk 69 bin 134 lira 29 kuruşa ulaşan borcu da belirtilen zamanında ödemediği için Mahkemenin 2019/292 Karar sayısı ile tahliyeye karar verdiği öğrenildi. Kararın tebliğinin ardından Nazilli Belediyesi’nin 2020 yılı için kira sözleşmesini yenilemeyeceğini ve salonun tahliye edilmemesi halinde icra memurlarıyla polis eşliğinde yapacaklarını bildirdiği öğrenildi.

TAHLİYE EDİLEN SALONA DÜĞÜN TARİHİ VERMİŞ

Tahliye kararına rağmen Selahattin Acar’ın 2020 yılı için salonu evlilik yapacak genç çiftlere kiralaması dikkat çekti. Şenol Öztürk’ün tahliye işleminin iptali için gösterdiği çabaların yetersiz kaldığı öğrenildi.

ALINAN KARAR SİYASİ

4 senedir belediyeye ait salonun kirasını ödemeyen işletme Şenol Öztürk alınan kararın siyasi bir karar olduğunu söyledi. Şenol Öztürk; “Geçmiş dönemden kalan borçlarımız vardı. Bu süreç içerisinde Belediye Başkanımızla sürekli iletişim halindeydik. Borcumu yatırdım. 5 bin lira Avukatlık ücreti kaldı. 60 bin liralık borcu Belediye 86 bin lira olarak bize yatırttılar. İcra dairesine borcu yatırdıktan sonra belediyeye gidip başkana borcu yatırdığımı söyledim. Başkanımız bana ben tahliye kararını çektireceğim, dedi ama sonuç ortada. Diğer düğün salonlarının da borcu var ama olan bize oldu. Bize karşı alınan karar kesinlikle siyasi bir karardır.”

12-013.jpg

13-1.jpg

14-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.