Berkin Elvan'ı Sökeliler de unutmadı

Berkin Elvan'ı Sökeliler de unutmadı

Gezi eylemleri sürecinde Okmeydanı’nda gaz fişeğiyle vurularak komaya giren ve 269 gün sonra vefat eden Berkin Elvan; ölüm yıl dönümünde Söke’de de anıldı.

15 yaşında yaşama veda eden Berkin Elvan’ı anma eylemi Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Söke Emek Sanat ve Kültür Platformu, Birleşik Haziran Hareketi ile Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) tarafından düzenlenen anmaya CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, CHP’nin bazı Milletvekili aday adayları da katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anma eyleminde kitlesel basın açıklamasını DİSK-Tekstil Sendikası Söke Başkanı Cemal Poyraz yaptı. Cemal Poyraz açıklamasında; "Nefes aldığı her bir anı, umut diye alnımıza yazdığımız umudun çocuğu Berkin Elvan’ı tam 1 yıl önce Gezi direnişinde kaybettiğimiz Ali İsmail Korkmaz, Uğur Kaymaz,Medeni Yıldırım, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve Ahmet Atakan’ın yanına uğurladık. Halbuki, bize umut olabilmek için tam 269 gün direnmişti Berkin. "Çocuklar uyurken susulur,öldürülürken değil" diyerek yüz binler olarak sokaklara aktık o gün tam 1 yıl oldu. Onu vuranlar bulunamadı. Halen ölümüne sebep olanlar hakkında açılmış bir dava yok. Ölümünün birinci yılında katillerinin ve azmettiricilerinin tespit edilememesi ve yargı önüne çıkarılmaması en az ölümü kadar demokrasi ve özgürlüklere büyük bir darbe, geleceğimiz açısından kabul edilemez bir endişe kaynağıdır. Gezi direnişinde yaşanan katliamlar karşısında tarih ve bizler ’Polisimiz demokrasi testinden geçmiştir. Adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır.’ ifadesini kullananları unutmayacak ve mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

Berkin Elvan'ı Sökeliler de unutmadı

Berkin Elvan'ı Sökeliler de unutmadı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.