Beslenme Dostu Okul Projesi Anlatıldı

Beslenme Dostu Okul Projesi Anlatıldı

Kızıldere Ortaokulu’nun ‘Sağlığımızın Kaynağı’ (The Source Of Our Health) isimli Comenius Projesi kapsamında İngiltere, İspanya, Yunanistan, Polonya ve Hırvatistan’dan gelen proje ortakları Zübeyde Hanım Anaokulunda ağırlandı.

Kızıldere Ortaokulu’nun proje konusu olan Sağlıklı Yaşamı kendilerinin de okullarında ‘Beslenme Dostu Okul Projesi’ olarak sürdürdüklerini ifade eden Zübeyde Hanım Anaokulu Okul Müdürü Hicran Toprakçı; “Beslenme Dostu Okul Projesi ile öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesini, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması için çalışıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız uygulamaları, Türkiye de okul öncesi kurumlarının işleyişini ve genel yapısını ve Türk misafirperverliğini göstermek üzere beş ülkeden gelen proje ortaklarını okulumuzda bir gün misafir ettik” dedi. Halk oyunları ile karşılanan yabancı misafirler minikleri hayranlıkla uzun süre alkışlarken, açılış konuşması yapan Okul Müdürü Hicran Toprakçı proje ile ilgili olarak okulda yapılan uygulamaları slayt eşliğinde anlattı. 6 ülkenin bayraklarının bulunduğu pasta okul yöneticileri ile kesilerek tüm misafirlere ikram edilirken, sağlıklı yiyeceklerden oluşan ikramlar misafirler tarafından çok beğenildi. Daha sonra ise ‘Miniklerin Gözünden Sağlıklı Beslenme Sergisi’ ilgi ile gezildi. Okulun tüm bölümlerini inceleyen misafirler Türkiye’de ki şartların çok iyi olduğunu ifade ederken, özellikle temizlik ve materyal zenginliği misafirlerin dikkatinden kaçmadı. Okul ile ilgili birçok soru soran misafirler, Okul Müdürü Hicran Toprakçı ve öğretmenler tarafından cevaplandırıldı. Okul ücretlerini de merak eden proje ortakları ilçedeki devlet okulu fiyatlarını duyunca kendi çocukları için kayıt yaptırmak istemesi ise gülüşmelere neden oldu.

UNUTULMAZ BİR GÜN GEÇİRDİLER

Kızıldere Ortaokulu Müdürü Necdet Turhan ise misafirlerini okullarında ağırlayan Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Hicran Toprakçı ve okul personeline hazırladıkları güzel organizasyon için teşekkür ederek; “Proje ortaklarımız için çok anlamlı ve eğlenceli bir gün oldu” dedi. Okul Müdürü Hicran Toprakçı ise; “Türkiye’yi, Nazilli’mizi ve okulumuzu temsil etmek ve karşılığında övgü dolu sözler ve gülen yüzler görmek bizim için de onur verici, ben de çalışma arkadaşlarıma, velilerimize ve minik öğrencilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Minik öğrenciler tarafından verilen hediyeler ve kendi ülkelerindeki fotoğraflardan hazırlanan sürpriz slayt proje ortağı yabancı misafirleri çok mutlu ettiği gözlemlendi.

Beslenme Dostu Okul Projesi Anlatıldı

Beslenme Dostu Okul Projesi Anlatıldı

Beslenme Dostu Okul Projesi Anlatıldı

Beslenme Dostu Okul Projesi Anlatıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.