Bestekâr Öğretmen İlk Klibini Çekti

Bestekâr Öğretmen İlk Klibini Çekti

Aydın’da müzik öğretmeni olarak görev yapan İsmail Çakır, ilk solo albümü ’Aşk’a adını veren türkünün klibini Karacasu’da bulunan iki tarihi mekanda çekti.

Güvercin Müzik etiketiyle raflardaki yerini alacak albümün çıkış türküsü olan 'Aşk'ın klip çekimleri Karacasu'da Tözler Evi ve Küpelioğlu Konağında gerçekleştirildi. Sözleri Hıdır Çam'a bestesi İsmail Çakır'a ait olan albüme de adını veren Aşk isimli türküye tarihi Karacasu evleri dekor oluşturdu. Daha önce 'Yol' isimli grubuyla bir albüm çalışması bulunan Çakır'ın ilk solo albümünde 12 eser yer alırken 6 tanesinin bestesi Çakır'a ait.


KARACASU'DA GÖREV YAPTI

Öğretmenlikte 10 seneyi dolduran Çakır müziğini diğer insanlara duyurabilmek için bu albümü yaptığını kaydetti. Çakır, "Karacasu'da daha önce görev yapmıştım. Klibimiz için uygun bir yer arıyorduk. Bu evin son derece uygun olduğunu gördük. Albümü yılbaşından önce piyasayı sürmeyi planlıyoruz. Türk Halk Müziği bizim öz kültürümüz, elimizin erdiğince, dilimizin döndüğünce bu kültüre hizmet etmeye devam edeceğim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Çakır, ayrıca geçen yıl da sözleri Hıdır Çam'a bestesi kendisine ait 'Allı Turnam' isimli türküye tek parça olarak klip çekmişti.


SELDA BAĞCAN VE MUSA EROĞLU İLE ÇALIŞTI

Bağlamadaki ustalığı ile de adından söz ettiren Çakır'ın Pamukkale Üniversitesinde okuduğu dönemde bağlamada Türkiye ikinciliği başarısı bulunuyor. Öğretmenliği başlamadan önceki müzik kariyerinde Musa Eroğlu, Selda Bağcan gibi üstatlarla çalışan Çakır, bu albümü ile de daha şimdiden adından söz ettirmeye başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.