Beyşehir’de 1.hıdırellez Şenlikleri

Beyşehir’de 1.hıdırellez Şenlikleri

Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen 1. Hıdırellez Şenlikleri’nde bisiklet gezisi de düzenlendi.Beyşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen hıdırellez etkinliği, Anneler Günü ile...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen 1. Hıdırellez Şenlikleri’nde bisiklet gezisi de düzenlendi.

Beyşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen hıdırellez etkinliği, Anneler Günü ile birlikte farklı bir anlam kazandı. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, festival meydanında çok sayıda çocuk ve yetişkinin katıldığı etkinliğin yapılacağı ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri’ndeki alana bisiklet seyahatinin ardından ulaştı. Burada yapılan etkinlikte ilçe protokolü tarafından yapılan kura çekimi sonucu 5 çocuk bisiklet sahibi oldu. Çuval, yumurta taşıma yarışmalarının yanı sıra düzenlenen folklor ve palyaço gösterileri etkinliğe renk kattı. Katılımcı çocuklarının tamamına Belediye tarafından top ve çeşitli hediyeler verildi. Hıdrellez etkinliği ateş yakılarak üzerinden atlanması ve yemek ikramının ardından son buldu.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, Belediye olarak Beyşehir’de yine bir ilki düzenlediklerini belirterek, bu etkinliklerin geleneksel hale getirileceğini söyledi. Etkinliğin Anneler Günü’ne denk getirilerek farklı bir anlam kazandığını dile getiren Özaltun, çocukları mutlu edecek aktiviteleri de ihmal etmediklerini söyledi. Festival alanından etkinliğin yapılacağı alana Beyşehir-Antalya Karayolu üzerinden çocuk ve yetişkinlerle birlikte bisiklet üzerinde yolculuk yaparak geldiklerini ve tüm çocuklara bisikleti sevdirip bu sporun yaygınlaştırılmasını istediklerini belirten Özaltun, “Yolculuk esnasında çocuklarımızla muhabbet etme fırsatı da buldum. Bu etkinlik olmasaydı, bilgisayar başında internette olacaklarını söylediler. Çok mutlu olduklarını ve bu etkinliklerin daha sık yapılmasını istediler”dedi.

Bisiklet sporuna ilişkin aktiviteleri sık sık yapmanın sözünü verdiklerini aktaran Özaltun, “Bisiklete binme etkinliklerini sık sık yapmayı planlıyoruz, çünkü onlar enerjilerini böyle atıyorlar. Tabi, hem çocuklar, hem gençler, hem yetişkin, hem de yaşlılarımız için farklı farklı etkinliklerimiz zaman içerisinde olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.