Beyşehirli Çiftçiler Şükür Duasına Çıktı

Beyşehirli Çiftçiler Şükür Duasına Çıktı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, bu yıl mevsimin rahmet yönünden bol ve bereketli geçmesi üzerine çiftçiler şükür duasında bir araya geldi.Beyşehir’e bağlı Bayındır Mahallesi’nde çiftçiler, Bayındır Maha...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, bu yıl mevsimin rahmet yönünden bol ve bereketli geçmesi üzerine çiftçiler şükür duasında bir araya geldi.

Beyşehir’e bağlı Bayındır Mahallesi’nde çiftçiler, Bayındır Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen şükür duası etkinliğinde buluştu. Şükür duasına AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, ilçe protokolü ve çiftçilerle vatandaşlar katıldı. Yapılan duaların ardından katılımcılara yemek ikram edildi.

Şükür duasının yapılmasından önce gazetecilere açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, yağmur duasının kuraklık anında yapıldığına vurgu yaparak, “Aslında yağmur duası bir ibadettir. İbadetin vakti de kuraklıktır. Kuraklık olduğunda insanlar şöyle bir kendine çeki düzen verir, görür ki hiçbir şey kendisinin dilemesiyle olmuyor. Allah rahmetini esirgerse birçok yerden eksilme ve bu vesileyle kuraklık zamanı yağmur duası zamanıdır” dedi.

Yağmur yağıp yağmamasının Allah’ın lütfüne ve ihsanına kalan bir şey olduğunu dile getiren Erdoğan, “Cenab-ı Allah kendi kapısını çalanların hiçbir zaman kapısını kapatmamıştır. Yağmur yağmasının devam etmesi halinde o yağmur duası talep edilen zaman dilimlerinde de şükür birlikteliği tertipleniyor. Şimdi biz yağmur duası mevsiminde birlikteliğimizi, hem toprağımıza fidan dikmek suretiyle, hem de fiilin, bu fiili bir şükürdür. Yani bu toprak, bizim karnımızı doyuruyor, bu toprak bizi üzerinde taşıyor, bize mezar oluyor, beşik oluyor. O halde bu vatana bu toprağa şükür, bu toprağın üzerinde, tarlasında verimi artırıcı tedbir alıp, meralarında ağaç yetiştirmek, yetişmiş ağaçları korumaktır. Ve sözlü olarak da insanların bir araya gelerek ‘Allah’ım biz birlikte bir araya geldik, sana şükürler olsun, şükrediyoruz, sana teşekkür ediyoruz, bu şükrümüzü, bu birlikteliğimizi rahmete vesile eyle’ deyip devamını sağlamaya yöneliktir. Yani sonunda ya yokluk ya da varlık vardır. Yoklukta, sabırdır, gayrettir, varlıkta da şımarmamaktır, şükretmektir. Çünkü şükür o nimetin kendisinden olur ve gökle yer arasında Rabbim bizi barındırıyor, o halde biz hem göklerden gelecek rahmeti bekleriz, hem de o rahmetin yerde ürettiği ürünleri bekleriz ve böylece varlığımızı borçlu olduğumuz vatana hizmette de bu işi tamamlamak isteriz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.