Bezmialem’de Mezuniyet Coşkusu

Bezmialem’de Mezuniyet Coşkusu

Türkiye’nin ilk sağlık üniversitesi olan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı.172. yılına giren Türkiye’nin ilk sağlık üniversitesi Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nin...

Türkiye’nin ilk sağlık üniversitesi olan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı.

172. yılına giren Türkiye’nin ilk sağlık üniversitesi Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nin ilk mezuniyet töreni öğrenci aileleri başta olmak üzere sağlık, eğitim, iş ve siyaset dünyasından önemli isimlerden oluşan yaklaşık 1500 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Üniversitenin tarihini konu alan bir film gösterimi ile başlayan törene Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Bezmiâlem Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Gerçek, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman ve Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel katıldı. Törende konuşan Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, “Herhangi bir kurumun tarihi yazıldığında ilklere dokunmadan geçilmez. Tarih yazanlar bu üniversitenin ilklerinden bahsederken mutlaka ilk mezunlarımızdan da bahsedecektir” dedi. Göreve başladığı günden itibaren en büyük hedeflerinden birisinin gerçekleşiyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ertem, “Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak biz, her iki üniversitemizde de eğitim kalitesini ve katkıyı en üst seviyede vermek için gayret sarf ediyoruz. Buna imkanlarımız var. Biliniz ki Vakıflar Genel Müdürlüğü geçmişinden feyz alarak faaliyet gösteren güçlü bir kurumdur. Bu gücünü gerek yurt içinde gerekse yurtdışında aldığı dualarla pekiştirmektedir. Fakat bu yeterli değil, bu üniversiteye asıl güç katacak olanlar sizlerin başarıları olacaktır” diye konuştu.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nin Vakıf Gureba Hastanesi iken yaşadığı zorluklara değinen Bezmiâlem Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça, “İlk olmanın anlamını hepimiz hayatımızda birçok defa yaşamışızdır. Burada ilk olmak çok önemli. Biz Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin Vakıf Gureba olarak yaşadığı badireleri çok iyi hatırlıyoruz. 2010 yılında bu ülkenin ilk sağlık üniversitesi olmak gibi bir şerefe nail olduk” dedi. İnsan olmanın temel şartının iyi insan olmaktan geçtiğini vurgulayan Akça, “Hangi meslek erbabı olursak olalım hepimizin ilk önce iyi insan olmak gibi çok temel bir vazifemiz var. İyi insan olmak için de ilk yapılması gereken iş hangi işi yaparsak yapalım onu en iyi şekilde yapmak olduğunu düşünüyorum. Kim yaptığı işi en iyi şekilde yaparsa bütün ülkenin işi de iyi olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Üniversite’nin meyvelerini vermeye başladığını ifade eden Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen ise “2010’da bir tohum atıldı. Bu tohum filizlendi ve erken meyvelerini vermeye başlayan bir fidan oldu. Henüz dal budak salarken, daha da köklenmeye devam ederken ilk meyvelerini bugün veriyor. 10 sene evvel 5 programla yola koyulan Bezmiâlem Vakıf Üniversitemiz 2015 yılı itibariyle ön lisans ve lisansta 20 program, yüksek lisans ve doktorada da 20 program olmak üzere toplam 40 programla eğitimini sürdürüyor. Öğrenci sayımız ise 2 bin 74’e ulaştı” açıklamalarında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.