“Bi’ Küçük Mola” projesi Nazilli’de hayata geçti

“Bi’ Küçük Mola” projesi Nazilli’de hayata geçti

QNB Finansbank desteğiyle hayata geçirilen “Bi’ Küçük Mola” projesi kapsamında Güzelköy Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne kazandırılan mola odasının açılışı gerçekleştirildi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - QNB Finansbank, 'İşimiz rakamlarla değil, insanlarla' anlayışı doğrultusunda “Bi Küçük Mola” projesini hayata geçirdi. Nazilli ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı Güzelköy Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde zihinsel engelli öğrenim gören öğrencilerin, stres altına girdikleri ve heyecanlandıkları zamanlarda yükselen duygu durumlarını normal seviyeye indirmek için hayata geçirilen proje kapsamında okulda Bi’ Küçük Mola Odası yapıldı.

15-007.jpg

Güzelköy Mahallesinde gerçekleşen açılışa Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, QNB Finansbank Bölge Müdürü Sahir Aslan ile QNB Finansbank Nazilli Şube Müdürü Ahmet Sami Tütüncü katıldı.
QNB Finansbank Nazilli Şubesi Tarım Bankacılığı Portföy Yöneticisi Cemgil Yüksel, projeyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Proje kapsamında oluşturduğumuz mola odası ile çocuklarımızın, eğitim ve öğrenim esnasında stres altına girdikleri ve heyecanlandıkları zamanlarda yükselen duygu durumlarını normal seviyeye indirmeyi hedefledik. Yine okul çalışanlarının verdiği bilgilere göre çocukların duygu geçişleri için harcadıkları süre; Bi’ Küçük Mola Projesi’nin hayata geçmeden önce 13 dakikayken, bu oda sayesinde bu süre 5 dakikaya indi. Bu, bizler için gerçekten mutluluk verici bir sonuç.” dedi.

17-002.jpg

Nazilli Güzelköy Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Ali İhsan Şahin de QNB Finansbank’a teşekkür ederken, özel eğitim gereken çocuklar hakkında farkındalık yaratılması ve özel sektörün bu eğitimlere destek vermesinin öneminin altını çizdi. Şahin, QNB Finansbank’ın “Bi küçük Mola” projesi ile sağladığı katkının tüm kuruluşlara örnek olmasını ve Türkiye genelinde kişi ve kuruluşlar bu okullara ve çocuklara destek için teşvik etmesini dilediklerini söyledi.

16-002.jpg

Proje çerçevesinde odaya; zaman takibi için kamera ve saat, çocukların odada geçirdikleri vakti daha verimli geçirmeleri için özel eğitim materyalleri, odada bulunan çocukların dış etkenlerden zarar görmemesi için yumuşak duvar korumaları ve zemine sünger yerleştirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.