"Bi Müsaade, Sınavım Var"

"Bi Müsaade, Sınavım Var"

İnegöl Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girecek lise son sınıf öğrencilerine yönelik Klinik Psikolog Dr. Faruk Öndağ’ın konuşmacı olarak katıld...

İnegöl Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girecek lise son sınıf öğrencilerine yönelik Klinik Psikolog Dr. Faruk Öndağ’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Bi Müsaade, Sınavım Var’ konulu seminer düzenlendi.

İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonundaki seminere Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bu sıralardan bir dönem kendisinin de geçtiğini ifade eden Aktaş, “Biz belediye olarak asli görevimiz olmamasına rağmen eğitime destek oluyoruz. Faruk Öndağ kardeşimiz benim bir alt dönemim. Kendisi sizlere altın tüyolar verecek. Artık ekmek aslanın ağzında değil midesinde. Lise okuyorsunuz. Kiminiz üniversite okuyacak, kiminiz okumayacak. Sınav sadece üniversite sınavından ibaret değil, hayatın her alanı imtihan. Bu işlere ciddiyetle yaklaşan ve imtihanları geçenler başarılı olacak. Hocamıza teşekkür ediyorum. Dünden beri 10’dan fazla okulda eğitim verdi. Binlerce öğrenci ile buluştu” dedi.

Klinik Psikolog Dr. Faruk Öndağ, Türkiye’de yaşayan her insanın sınav psikolojisinden fazlaca etkilendiğini belirterek, “Türkiye’de psikolojiyi bozan, iğrenç bir imtihan psikolojisi var. Sınava sadece öğrenci girmiyor. Öğretmen ve aileler de giriyor. Üniversite imtihanı zor bir sınav değil. Soruları hazırlayanlar normal bir sınav hazırlıyorlar. Hazırlık süreci zor. Bu süreçte biz büyüklerden korkuyoruz. Çünkü öğrenciyi rahat bırakmıyorlar” diye konuştu.

AİLELERE TAVSİYELER

Ailelere de tavsiyede bulunan Öndağ, “Türk annesi, genellikle yakın takiptedir. Çocuğunu televizyon izlerken görür, rahat bırakmaz. ‘Ders çalışmalısın’ diye sürekli söylenir. Akşam babasına ispiyonlar. Çocuk, arkadaşlarıyla görüşür. Bu kez arkadaşları, falanca günde bin 600 soru çözüyormuş der. Bu gibi durumlarda öğrenci sürekli taciz ateşine uğrar. Şuuraltı olumsuz etkilenir. İster istemez öğrenci sarsılır” dedi.

Dr. Faruk Öndağ, başarılı insanların arkasında şans faktörünün değil, emeğin ve alın terinin olduğuna dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.