Biçerdöver Kontrolör Sertifikası Verildi

Biçerdöver Kontrolör Sertifikası Verildi

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, biçerdöverde oluşan dane kayıplarının önüne geçmek amacıyla il ve ilçe müdürlüklerinde çalışan teknik personellere 5 günlük eğitim verdi.Muş İl Gıda Tarım v...

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, biçerdöverde oluşan dane kayıplarının önüne geçmek amacıyla il ve ilçe müdürlüklerinde çalışan teknik personellere 5 günlük eğitim verdi.

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hizmet içi eğitimleri kapsamında biçerdöver kontrolör kursu açtı. 5 gün süren eğitimlerin ardında başarılı personellere sertifika verildi. Müdürlüğün toplantı salonunda gerçekleşen sertifika dağıtım programına Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu ve eğitim alan kursiyerler katıldı. Buğday hasadı döneminde biçerdöverde oluşan dane kayıplarının önüne geçmek amacıyla 5 günlük eğitim programı düzenlediklerini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, “Biçerdöverle hasatta meydana gelebilecek dane ve sap kayıplarının en alt seviyeye indirilmesi için belgeli biçerdöver kontrolör yetiştirmeyi amaçladık” dedi.

Kursa 14 kişinin başvurduğunu ifade eden Çolakoğlu, “5 günde toplam 40 saatte organize edilen kursa il ve ilçelerden toplam 14 kursiyer katıldı. Eğitime, Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden gelen iki uzman öğretici tarafından kursiyerlere teorik olarak biçerdöverlerin tanıtımı, kullanımı, ünite ayarlarının ne şekilde yapılacağı, dane kayıplarının minimum seviyeye düşürülme yöntemleri, motor ve motor üzerinde kullanılan sistemler, hububat, mercimek, nohut ve mısır hasadında biçim teknikleri anlatıldı” diye konuştu.

Verilen eğitimin ardından 14 kursiyere biçerdöver kontrolör sertifikaları verildiğini kaydeden Çolakoğlu, “Verilen bu sertifikalarla sahada çalışan biçerdöverlerin resmi olarak kontrolleri yapılarak dane kayıplarının önüne geçilebilecek” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.