Bildiklerini devlete anlatmaya başladı

Bildiklerini devlete anlatmaya başladı

Geçen hafta “Aydın ilinde Çerçioğlu’nun yanında tanık olduğum olayları devletime aktarmak üzere ilgili kurumların davetini bekliyorum” açıklaması yapan Karaarslan,İçişleri Bakanı Soylu tarafından görevlendirilen özel müfettişlere ifade vermeye başladı.

FETÖ’nün ‘belediyeler imamı’ olduğu iddia edilen ve Mersin’deki FETÖ davasının sanığı Erkan Karaarslan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevlendirilen özel müfettişlerden oluşan teftiş kuruluna bildiklerini anlatmaya başladı. İstanbul’da gerçekleşen ifade alma işlemlerinin yaklaşık bir ay sürebileceği belirtiliyor.

“DEVLET BU AYIPTAN KURTULMAK ZORUNDA”

Karaarslan, geçen hafta Aydın’da görülen ve sanıkları arasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da yer aldığı davanın duruşması öncesinde, “Aydın ilinde Özlem Çerçioğlu’nun yanında tanık olduğum olayları devletime aktarmak üzere ilgili kurumların davetini bekliyorum. Devlet bu safralardan, bu ayıptan kurtulmak zorundadır” şeklinde açıklamalar yapmıştı. Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevlendirilen müfettişler Karaarslan’ı İstanbul’a davet ederek ifadesine başvurdu. Dün başlayan ifade alma işlemlerinin yaklaşık bir ay devam edebileceği, Karaarslan’ın sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi değil, geçmişte danışmanlık hizmeti verdiği diğer belediyelerle ilgili bilgi ve belgeleri de teftiş kuruluna sunacağı öğrenildi.

Kaynak: Erdal Aydın

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum